Nyheder7. maj 2018

Det skulle Amalie Dollerup oprindeligt have spillet i "Badehotellet"

Amalie Dollerup skulle slet ikke have spillet Amanda i "Badehotellet"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/183633.jpg
 Foto: TV 2

Vi kender Amalie Dollerup, 32, som grosserer Madsens datter Amanda i TV 2's hitserie "Badehotellet".

Men oprindeligt var det en helt anden rolle, Dollerup skulle have haft. Det afslører hun i denne uges Hendes Verden.

- Jeg kæmpede virkelig for min rolle i "Badehotellet". Jeg kom til casting som Fie, hvor jeg spillede sammen med en masse andre piger. Det varede i to timer. Til sidste spurgte jeg casteren, om jeg ikke måtte prøve at spille Amanda, men forfatterne så mig kun som Fie. De syntes, jeg var for gammel til Amanda, fortæller Amalie Dollerup i denne uges Hendes Verden.

- Jeg spurgte igen og igen, for nu var jeg taget hele vejen fra Aalborg for at komme til casting, og jeg kunne ikke bare komme igen i morgen. Jeg var næsten helt nede på knæ. Til sidst fik jeg lov, og 14 dage senere ringede de og tilbød mig rollen som Amanda. Jeg satsede hele butikken og vandt lotteriet. Hvis jeg havde været et par år yngre, var jeg nok bare taget hjem uden at prøve. Men jeg turde, og det gjorde, at jeg foreløbig har fået fem fantastiske sæsoner og nogle skønne oplevelser, siger Amalie Dollerup til Hendes Verden.

Rollen som Fie gik til Rosalinde Mynster, der efter sæson fem meldte ud, at hun ikke vender tilbage til "Badehotellet".

I marts rullede sidste afsnit af sæson fem af "Badehotellet" over skærmen, og når sjette sæson får premiere i 2019, så bliver det uden Rosalinde Mynster, der spiller stuepigen Fie, på rollelisten.

I en mail bekræftede den 27-årige skuespiller over for BT, at hun efter fem sæsoner tjekker ud af "Badehotellet".

- Jeg kommer desværre ikke til at være med i den nye sæson. Jeg elsker hele "Badehotellet"-familien meget højt, lød det i Mynsters mail til BT.

I mailen fortalte hun desuden, at hun er glad og stolt over, at hun var med i hele fem sæsoner af TV-serien, der denne sæson har haft 1,7 mio. seere.

Den unge skuespiller fortalte, at der intet dramatisk er ved hendes exit fra "Badehotellet".

- Jeg var meget ung, da "Badehotellet" gik i gang, og beslutningen om ikke at fortsætter bunder udelukkende i en følelse af at have fuldbragt en rolle og et kapitel i min karriere. Jeg glæder mig til at følge sæson 6, men fra den anden side af skærmen, lød det i hendes mail til BT.

Næsten 1,7 millioner mennesker har fulgt med i Fie, Hr. Weise, Fru Frigh og alle de andres liv på "Badehotellet", og vi også får lov at følge dem i 2019.

- Mange har gættet på, om fortællingen om "Badehotellet" slutter her. Det gør den ikke, siger forfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad til TV2.

På den ene side vender vi tilbage, men på samme tid bliver det også et helt nyt badehotel, der atter kommer på skærmen i 2019.

For der er nemlig gået seks år, siden vi besøgte Andersens Badehotel sidst, og der er derfor sket en hel del, når den nye sæson kommer. Sjette sæson starter i 1939.

- Vi kommer op i en meget dramatisk tid, der bliver udfordrende på en helt ny måde for det lille badehotel, fortæller forfatterne, der også afslører, at mange af de samme karakterer vender tilbage.

Og de understreger dog også, at serien ikke skifter karakter.

- For så ville det ikke være "Badehotellet", lyder det.

Sponsoreret indhold