Viralt24. juli 2023

Præcis 40 år siden i dag: Baron på vandski bag dansk færge

24. juli 1983 stod tre unge mænd på vandski efter Storebæltsfærgen "Dronning Ingrid". De tre mænd, som var i begyndelsen af tyverne, var Ivan Reedtz Thott, Johan Scheel og Michael Sandager Jeppesen
Sådan så det ud, da baron Ivan Reedtz-Thott sammen med to venner stod på vandski efter storebæltsfærgen "Dronning Ingrid".
Sådan så det ud, da baron Ivan Reedtz-Thott sammen med to venner stod på vandski efter storebæltsfærgen "Dronning Ingrid".
 Foto: Nf/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Kok blev fyret for at være fire timer på sin telefon

"På vandski efter Storebæltsfærgen."

Sådan lød overskriften, der ryddede alle avis-forsiderne mandag den 25. juli 1983.

Dagen forinden havde tre unge mænd i begyndelsen af 20’erne - Michael Sandager Jeppesen, baron Ivan Reedtz Thott og greve og godsejer Johan Scheel fra Ryegaard og Trudsholm Godser ved Rye i Lejre Kommune - efter nøje planlægning, gjort netop det – som de første og eneste, skriver Sjællandske Nyheder.

I dag kan de markere 40 års dagen for begivenheden, der blev langt større og mere landskendt, end nogen af de tre kunne have forestillet sig.

- Det er sjovt at tænke på, at det i dag er præcis 40 år siden.

- Dengang blev det fremstillet som en sommerspøg, men det var altså grundigt planlagt.

- Vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, det ville ende som en forsidehistorie, men det var en sommersøndag, så pludselig endte vi på alle forsiderne og i TV-avisen, siger Johan Scheel til Sjællandske Nyheder.

Sponsoreret indhold