Medina

Nyeste artikler om Medina

”Velkommen til Medina!” Danmarks mest celebre sangfugl giver næring til begrebet ”popdiva” og har i snart ti år fyldt dansegulvene på de danske diskoteker med hits om fest og farver og mest af alt - ulykkelig kærlighed.

Andrea Fuentealba Valbak, som Medinas forældre valgte at kalde hende, voksede op i Riisskov ved Aarhus, og var en udadvendt ung pige med en stor drøm om at leve af musik.

- Min far er fra Chile og min mor er dansker, men opvokset i Malaysia, og jeg kan godt se forskel på mig og andre ”fuldblodsdanskere” i forhold til den kreativitet og løshed, der har været i mit hjem. Så jeg er nok ikke helt pæredansk på den måde, har sangerinden fortalt til Berlingske.

Medina tilbragte sine teenageår i Aarhus, hvor hun arbejdede i en sandwichbar samtidig med, at hun øvede sig på at synge. Gymnasiet var hun droppet ud af på grund af fravær, men prøvede sig ad med forskellige kurser – blandt andet som arkitekt og make-up artist, inden hun ved lidt af et tilfælde befandt sig i et pladestudie, fordi hun havde en kæreste, der spillede musik.

- Jeg tror, at jeg selv stod med et halvt ben inde i branchen, før det egentlig gik op for mig, at det var det her, jeg skulle – og kunne, sagde hun til Berlingske.

I 2003 havde hun haft nogle hårde måneder. Det var før, at nogen overhovedet vidste hvem hun var – udover Andrea fra Riisskov. Hendes daværende kæreste havde været hende utro, hun led af søvnmangel og var økonomisk på røven.

En ven foreslog den 20-årige Andrea at gå til numerolog for at få hjælp og et andet perspektiv. Det råd skulle vise at være skelsættende for den unge kvinde, da det var hos numerologen, at divaen Medina blev født. Men det kostede penge at få ændret sit navn, så man kan skifte personlighed.

- 900 kroner svarede til Andreas personlige formue. Hun takkede ja. Dernæst spurgte numerologen, hvilke energier Andrea ønskede i sit liv, og hvad hun ellers drømte om. Andrea var ikke i tvivl. - Kærlighed, succes og penge, står der i portrættet ”Medina har slået sig”, der blev produceret af Zetland i 2014.

Numerologen, en ældre kvinde med praksis i Københavns nordvestkvarter, lavede en liste med forskellige navne, som Andrea kunne vælge fra. Navne med gode energier og magi, forstås. Hvis man da er til numerologi. Andrea valgte Medina til fornavn, Danielle og Oona til mellemnavn. Sit oprindelige efternavn, Valbak, besluttede hun sig for at beholde, så hun endte med at hedde Medina Danielle Oona Valbak.

Senere rykkede hun til København for at forfølge drømmen, da producerteamet Providers opdagede hendes talent, og siden er holdet bag fænomenet Medina vokset, mens mystikken omkring hendes person er bevaret.

Da gennembruddet kom i 2008 var der heller ikke specielt mange, som kom ind bag facaden – højst et par veninder. Tre år senere, da Medinas status som popstjerne allerede var cementeret, satte hun ord på, hvad der foregår bag kulissen.

- Jeg har et stort apparat af mennesker, der arbejder i Medina-maskinen. I Danmark er det ni mennesker, fordi det er så pisse omfattende efterhånden. For at være helt ærlig ved jeg ikke, hvad de laver. Jeg gør bare det, jeg skal, og spørger ikke til alt det andet. Jeg kender kun min kalender to dage frem, mere kan jeg ikke overskue, sagde Medina til Politiken i 2011.

Gennembruddet i 2009 med albummet ”Velkommen til Medina”, der indeholdt hits som "Kun for mig", "Ensom" og "Vi to", var dog ikke Medinas debutalbum. To år forinden havde hun udgivet ”Tæt på”, men det var først, da ”Kun for mig”-sangen blev den bedst sælgende single i 2008, at offentligheden fik øjnene op på den smækre sangerinde.

Men det betød ikke, at offentligheden så blev indviet i historien om Andrea fra Aarhus, der slog igennem som popstjerne. Andrea var succesfuldt blevet til Medina, og det mystiske filter, der omkransede fænomenet, var ikke til at bryde igennem for journalisterne, der fik til opgave at interviewe sangerinden.

- Jeg har oplevet nogle grimme ting i mit liv, men jeg er bare ikke klar til, at folk ved de ting om mig. Ikke endnu. Ikke lige foreløbigt. Måske når jeg bliver 80 år og er pisseligeglad med Danmarks befolkning. Ha-ha! Foreløbigt må de nøjes med at lytte til mine sange, sagde Medina i Zetland-singlen ”Medina har slået sig.”

I 2010 kom sangerinden ufrivilligt på landets forsider, da hun gav koncert i Ishøj Byhave. Midt under hendes optræden begyndte 15-20 unge ifølge Lokalavisen.dk at kaste rådne æg efter Medina.

Grunden til, at der blev kastet med æg var ifølge B.T., at Medina også er navnet på den hellige saudiarabiske by, hvor profeten Muhammed er begravet.

Medina blev ikke ramt af æggene, men afbrød koncerten et kort stykke tid og skældte de unge ud, indtil politiet ankom til stedet og talte alvorsord til uromagerne.

Medina er efter Mekka den mest betydningsfulde by i islam. De unge mente, at Medina hånede profeten med sit kunstnernavn og kaldte hende efterfølgende en ”omvandrende Muhammed-tegning”.

Hun kommenterede ikke selv episoden, men hendes manager var bagefter ude og forklare, at hun bar navnet af private årsager.

- Det har intet med den hellige by at gøre. I øvrigt er Medina et ganske almindeligt navn i Chile, hvor hendes far oprindeligt stammer fra, sagde manager Martin Buhl dengang til B.T.

At Medina er pressesky er et bevidst valg. Hun er også varsom med, hvem hun inviterer ind i sit liv, da hun har mistet flere veninder, der efter Medinas mening ikke levede op til hendes tillid.

- Jeg har sådan syv tætte veninder, og jeg får ikke flere. Jeg får nye bekendtskaber, som jeg hygger mig godt med, men de får aldrig mere af mig end en hyggelig aften. Aldrig, lød det fra Medina i Zetland-udgivelsen fra 2014.

Journalisten, som har skrevet singlen ”Medina har slået sig”, blev tilbage i 2009 hyret til at ”træne” den nyudklækkede popstjerne til at håndtere medierne og den positive såvel som negative opmærksomhed, der som regel fulgte i kølvandet på et succesfuldt album og et liv i offentlighedens søgelys.

På den måde fik journalisten – som en af de eneste nogensinde – et sjældent indblik i Medina som person bag facaden, og da han fem år senere mødtes med hende igen, var det for at følge hende på tour i Tyskland, så han kunne skrive portrættet, der endte ud i singlen (en kort bog, red.) ”Medina har slået sig”. Men ikke meget havde ændret sig.

- Hvis hun ikke føler sig tryg, så bliver du bare ikke lukket ind. Heller ikke selvom du er journalist og havde fået to timer til et interview. Jeg har interviewet mange verdensstjerner og ud over Keith Richards og Kim Larsen, er hun den, jeg har været tilbagevendende mest fascineret af, rent karismamæssigt, fortalte journalisten og forfatteren bag ”Medina har slået sig”, Rune Skyum Nielsen.

”Medivaer”, hedder hendes fans, og da sangerinden udgav sit første album tilbage i 2007, hed kæresten Samir Soud. De to turtelduer skulle giftes, men i takt med at Medinas karriere tog fart, dalede interessen for den fyr, hun egentlig havde besluttet at dele livet med.

Blot få uger efter bruddet med Samir, havde hun en ny, ung fyr på armen i form af danseren Mathias Arvedsen.

Men mens Medina sang ordene ”For Altid”, så virkeligheden i forholdet straks anderledes ud. Medina og Mathias slog op, for at finde sammen igen, for så at gå fra hinanden endnu engang – altså et on and off-forhold af karat, som uden tvivl har fodret Medina med inspiration til sine sangtekster.

I én af de mange pauser med Mathias nåede sangerinden også at date Xander Linnet, der overnattede flere gange hos Medina i hendes daværende lejlighed på Havneholmen.

I 2012 var det dog endegyldigt forbi med Mathias Arvedsen. Den nye flamme hed Christopher, en ung, lyshåret popkomet, og de to turtelduer – der havde ni år imellem sig - dyrkede et ligeså stormbrusende forhold som det, Medina lige var kommet ud af.

Ifølge tre kilder uafhængige af hinanden fik Medina i 2012 også foretaget en brystforstørrelse, fordi hun længe havde ønsket sig større bryster. En operation, som Christopher sikkert ikke havde noget imod. Han flyttede da også fra sine forældre ind hos sin ni år ældre kæreste i hendes i villa ved Sandbjerg i Hørsholm.

Huset var på 1026 kvadratmeter, kostede 42.000 kr. måneden og havde poolbord, fitnessrum og vinkælder, som de to stjerner kunne benytte sig af.

Men parret nåede kun at bo der sammen i en kort periode, inden den landlige idyl blev for meget for de to personligheder, der nok mest er til storby og en luksusbolig dér, hvor det sker.

Luksusboligen fandt de i en svinedyr, men lækker penthouselejlighed i hjertet af København, som de flyttede ind i sammen i 2012.

Forholdet var dog ikke fryd og gammen. Beskyldninger om utroskab i medierne kulminerede, da Medina angreb en SE og HØR-journalist i Kastrup Lufthavn, efter det var blevet afsløret, at hun havde tilbragt (endnu) en nat med Xander Linnet i Aarhus – mens hun var kæreste med Christopher. En afsløring, som nok kan tilskrives, at Christopher og Medina afbrød deres forhold kort tid efter.

De to lækre stjerner kunne bare ikke holde fingrene fra hinanden, selvom de havde slået op. I 2013 var de således sammen igen, og flyttede endda sammen ind på lejlighedshotellet Stay.

Mistankerne om utroskab florerede stadig, men havde dog skiftet person, og pludselig var det Christopher, der sås i flirtende nærkontakt med sin PR-ansvarlige, Julie Bekker.

Til sidst kunne Medina og Christopher ikke holde forholdet ud mere, og de gik fra hinanden i begyndelsen af 2014.

Derefter slog Medina kløerne i jetsetteren Frederik Bagger, som hun datede i knap fire måneder inden det ebbede ud. Den seneste i rækken af Medinas erobringer, er den unge herremodel Mikkel Gregers Jensen, og Medina beskriver forholdet som godt, fordi de er meget forskellige. Der er da også ni år imellem dem.

- Det, at vi er så uens, gør, at vi er gode for hinanden. Han forstår desuden min branche og er ret uintimideret, hvilket er dejligt, sagde Medina i 2015.

SE og HØR kunne i 2015 også bringe billeder af Medinas nye millionbyggeri i København – et luksuriøst dobbeltrækkehus på knap 300 kvadratmeter med rigelig plads til børneværelser.

Og modelkæresten Mikkel Gregers Jensen, som indtil nu har haft adresse i New York, er endelig flyttet hjem til sin udkårne.

– Vi er lige kommet hjem fra New York, hvor vi har flyttet alt ud af hans lejlighed. På det seneste har vi jo boet sammen – han har kun været i sin lejlighed derovre i fire dage de seneste måneder – men nu er han flyttet permanent hjem, sagde Medina smilende til SE og HØR.

I en alder af 32 er den smukke sangerinde også mere end klar til at sætte et lille nyt liv i verden.

- Jeg er jo i en alder, hvor alle mine veninder efterhånden får børn. Jeg elsker børn - og jo, selvfølgeligskal vi også have børn, sagde Medina ærligt med henvisning til kæresten, da SE og HØR mødte hende til ELLE Style Awards i DR Koncerthuset.


Tidslinje:

Sponsoreret indhold