Helena Christensen

Foto: All Over Press

Hendes navn runger af danskhed, og hun har i sandhed sat Danmark fast i modelandskabet. Navnet er Helena Christensen ...

Nu hedder de Nina Agdal, Josephine Skiver og Nadia Bender. Men det hele begyndte med én særlig model. Navnet runger af danskhed, og hun har i sandhed sat Danmark fast i modelandskabet. Navnet er Helena Christensen.

Helena Christensen er opvokset på Amager i København med hendes danske far og peruvianske mor. Modelkarrieren startede i 1988, hvor den kun 17-årige københavner vandt Miss Danmark-titlen og fortsatte derfor som Danmarks repræsentant i konkurrencen om titlen, Miss Universe. Selvom denne krone ikke landede på Helenas hoved, så blev konkurrencen et springbræt for hendes internationale modelkarriere, og i den spæde alder af 18-år flyttede hun til Paris for at forfølge hendes modeldrømme. Der gik da heller ikke mange modesæsoner før Helena havde landet sin første store aftale – en forside for modemagasinet ELLE.

Men Helena har ikke kun arbejdet på catwalks og forsider. Skuespil har også altid haft en stor plads i Helenas liv. I 1991 optrådte den unge dansker i musikvideoen til Chris Isaaks sang, Wicked Game. I videoen ses en topløs Christensen det meste af videoens fire minutter, men på grund af kameravinklerne er videoen meget diskret. Men 90’erne var ikke klar til hensynsløse brystvorter, og seerne reagerede med kraftige protester. Videoen blev senere kendt på MTV’s liste over de mest sexede videoer gennem tiden.

Sammen med modellerne Tyra Banks, Karen Mulder, Daniela Pestova, Rebecca Romijn og Stephanie Seymour blev Helena én af de første bevingede modeller for lingerifirmaet Victoria's Secret, som oprindeligt blev skabt til firmaet i en tv-reklame. Englene er senere blevet kendetegnet for mærket og anses som værende noget af det største en model kan opnå.

Modeller er populært kærestemateriale, og Helena har da også haft hendes andel af berømte beundrere.  Hendes første omtalte forhold var til den australske musiker Michael Hutchence fra INXS. Desværre forulykkede forholdet i 1997 - kort før Michael tog sit eget liv. Den næste mand i den smukke danskers liv var skuespilleren Norman Reedus, som Helena fik sønnen Mingus sammen med i 1999. Parret blev dog skilt efter fem års ægteskab i 2003. Dog har Helena siden udtalt, at Mingus er den vigtigste mand i hendes liv og også er hendes bedste ven. I perioden 2004-2006 var hun kærester med den danske forsanger i bandet ”Grand Avenue” Rasmus Walther-Hansen. Efterfølgende har hun været kædet sammen med den amerikanske sanger Paul Banks fra indiebandet ”Interpol”.

Det er ikke kun foran kameraet, at Helena elsker at bruge tid. I 2006 udstillede fotoikonet en samling af sine egne fotografier i Rotterdam med stor succes. Derudover har hun også taget modebilleder til blandt andre ELLE og Marie Claire.

Udover fotografier, så blev modellen også hovedpersonen bag den økologiske børnetøjskollektion Name It fra Bestseller, som udkom i 2008 og siden er blevet solgt i mange store tøjkæder i Danmark. Igen i 2012 indgik Helena Christensen et samarbejde med Triumph, både som model og designer.

Helena har boet flere steder i verden, men i dag bor hun på Manhattan, men har dog stadig lejligheder i København og Monaco.

Helena Christensen
25. december 1968
52 år
Mingus Lucien Reedus (søn - 13. oktober 1999)
Rasmus Walther Hansen, Jack Huston, Josh Hartnett, Michael Hutchence, Norman Reedus, Paul Banks
Mode, catwalken, film, TV

Find din favorit kendis her:

Close