Daniel Agger

Foto: All Over Press

Daniel Agger er kendt for at være det danske fodboldlandsholds anfører, men han er også en forretningsmand...

Daniel Agger er kendt for at være det danske fodboldlandsholds anfører og i 2014 skiftede han opsigtsvækkende til Brøndby IF fra Liverpool F.C. i den største handel nogensinde i Superligaens historie.

Det var dog ikke altid fodbolden, der havde førsteprioritet for en helt ung Daniel Agger.

- Daniel var en venstrebensspiller, der altid lå i gruppen bag de forreste og mest toneangivende i ungdomsårene. Han var noget klejn i det, og selv om fodbold var vigtigt, var det ikke det vigtigste i verden for Daniel. Og så var han nok også typen, der legede med biler lidt længere end de andre drenge, har tidligere landsholdsspiller Kim Vilfort fortalt til Politiken.

Kim Vilfort fulgte Daniel Aggers udvikling i barndomsklubben Rosenhøj Boldklub i Hvidovre. Men selvom han var længere til at komme ud af starthullerne end de andre, så spillede Agger så godt, at han i 1996 kom til Brøndby som ungdomsspiller, hvorefter han i 2004 blev rykket op i førsteholdstruppen.

Efter en kort succesrig periode på Brøndbys superligahold, hvor han blandt andet var med til at vinde det danske mesterskab og pokalturneringen i 2005, blev han solgt til Liverpool for 63 millioner kroner i starten af 2006.

Agger blev populær blandt klubbens fans, nåede at blive viceanfører og på fire af sine fingre fik han tatoveret initialerne "YNWA", som en hyldest til Liverpools motto: "You'll never walk alone".

At Daniel Agger er vild med tatoveringer kommer sikkert heller ikke bag på nogle. Han har nemlig et utal af permanente tegninger rundt omkring på kroppen, bl.a. en stor viking, sine sønners navne og den føromtalte "You'll never walk alone", som sidder på knoerne. Men det viser sig, at Agger også selv føre blæknålen.

I tiden hos Liverpool var Daniel Agger dog over flere gange ramt af alvorlige skader, der i perioder holdt ham ude af holdet.

Han nåede at spille 232 kampe og score 14 mål for den legendariske engelske klub.

Agger fik sin debut på det danske landshold i 2005, og i 2012 blev han udnævn som anfører. Kontrakten, som han lavede med Brøndby, da han skiftede fra Liverpool i 2014, kører frem til sommeren 2016.

Men fodbold er ikke det eneste, Daniel Agger er god til. Han har en forkærlighed for hjembyen Hvidovre, hvor han også har købt sig en pub.

Og ikke nok med det, så er han gået ind i kloakbranchen med 3-4 millioner kroner. Firmaet hedder Kloagger, og uniformen er sponseret af Hummel. Udover pubben og Kloagger, ejer Daniel også et kolonihavehus i byen.

- Det er jo noget, der interesserer mig. Du skal være passioneret, når du går ind i noget. Ellers er det ikke rigtigt for dig. Du skal gå op i det. Jeg har jo mange forretninger i forvejen. Det er jo det, jeg tænker, at jeg skal leve af, når jeg stopper med fodbolden, sagde Daniel Agger til BT.

Pubben har i flere år kørt med røde tal på bundlinjen, men med en månedsløn, der af eksperter vurderes til at være på 425.000 kroner, har den 29-årige landsholdsspiller råd til at finansiere underskuddene i pubben, som huser Aggers mest trofaste fans.

Hvidovre har en helt speciel plads i Aggers hjerte, så det kom heller ikke som nogen overraskelse, da nyheden om hans bryllup med kæreste Sofie Dyhre Nielsen fandt sted i Hvidovre kirke i 2010.

Sammen har de sønnerne Jamie og Mason, men det er ikke meget, man ved om familien i det hele taget, da Daniel Agger er meget pressesky omkring sit privatliv.

 

Tidslinje:

Find din favorit kendis her:

Close