brian nielsen

Nyeste artikler om brian nielsen

Fulde navn: Brian Nielsen

Alias: ”Bokse-Brian”, ”Super Brian”

Fødselsdato: 1. april 1965

Familie: Godtfred Nielsen (far), Steffen (søn, f. 1986), Camilla (datter, f. 1995), Cecilie og Mille (tvillingepiger, f. 2009)

Scoringer: Tidligere gift med Pia Nielsen.

Partner: Jeanette Buchard Hansen

Kendt fra: Boksning

Alle boksere har en kendingsmelodi, og da den nu pensionerede sværvægtsbokser Brian Nielsen i sin tid gik i ringen for at slå på tæven, var det altid til tonerne af Monty Pythons positive melodi, ”Always Look On the Bright Side of Life” – en velvalgt sang, som faktisk kendetegner ”Bokse-Brians” liv ret godt.
[node:vipedia-content-slice]

Brian Nielsen meldte sig ind i Korsør Amatørbokseklub som 20-årig, som vel egentlig er en forholdsvis sen alder at begynde i, men den lidt gumpetunge gadedreng vandt alligevel 104 af sine 111 amatørkampe, inden han begyndte sin professionelle karriere efter OL i 1992.

Som professionel nåede han gennem 67 kampe at bokse imod legender som Mike Tyson og Evander Holyfield – dog uden at slå dem af pinden.

Alligevel vandt Brian Nielsen imponerende 64 af sine 67 professionelle kampe - men det er trods alt de store kampe, eller nederlag, om man vil, som de fleste danskere husker bedst.

I 2001 var hele København nærmest elektrisk, da selveste Mike Tyson spenderede et par uger i den danske hovedstad i forbindelse med kampen mod Brian Nielsen.

Både Brian og Tyson var allerede dengang tæt på pension, begge lidt (for) fedladne og hvis man skal tro Tyson selv, så var det ikke specielt svært at slå Brian Nielsen – kampen var nærmest en ”walkover” for manden med den voldsomme fjæstatovering og det knap så flatterende tandsæt.

- Jeg tævede ham rundt i ringen de første seks omgange. Da vi skulle ud til syvende omgang, blev han bare siddende på sin stol. Han havde en flænge over sit venstre øje, og jeg havde arbejdet på flængen gennem hele kampen. Han sagde til kamplederen, at han ikke kunne se ud af øjet, men han var bare slidt ned, har Mike Tyson skrevet om Brian Nielsen i selvbiografien ”Mike Tyson – Mit Livs Kamp”.

Eventyret var slut efter sjette omgang, Brian gav op, og Tyson kunne med rette kalde sig sværvægtsmester. Efterfølgende er der kommet slibrige historier til overfladen om Mike Tysons famøse uger i København, hvor han i sin bog blandt andet praler med, at han knaldede chefen for de bodyguards, som promotorerne Mogens og Bettina Palle havde hyret i forbindelse med kampen mod Brian.

Det er dog blevet afvist af Bettina Palle, som sagde, at de slet ikke havde hyret en kvindelig bodyguard. Mike Tyson havde i bogen dog kun lovprisende ord om Brian Nielsen, der efter amerikanerens mening var en anelse misforstået af folk omkring ham.

- Han var en rar fyr. Ingen kunne lide ham, for han var meget arrogant, men jeg havde det fint med ham, skrev Tyson om ”Super Brian”.

Brian Nielsen var i 90’erne gift med Pia Nielsen, som han blev skilt fra i 1999. Med Pia havde han fået sin første søn, Steffen, og sin første datter, Camilla. Børnene var henholdsvis 13 og 4 år, da forældrene gik fra hinanden.

Bokse-bamsen fandt dog hurtigt trøst i veninden Jeanette Hansen, og venskabet udviklede sig til et decideret forhold, som stadig holder i dag.

Men der har været masser af uroligheder i kulissen. I 2003 stoppede Brian Nielsen i en alder af 38 år sin boksekarriere på grund af et dårligt knæ, og det var ikke nogen let beslutning for en mand, der i knap 20 år havde levet og åndet for boksning.

Et år senere kunne han alligevel ikke holde poterne for sig selv, og uheldigvis skete det denne gang uden for bokseringen, og Brian blev idømt 40 dages fængsel for at lægge sig mellem to politibetjente, som tog fat i en hans venner, Allan Bøhnke.

Det er altså ikke altid lige let at hedde Brian Nielsen. Da det lykkelige øjeblik ellers indtraf, og kæresten Jeanette i 2005 blev gravid, måtte sværvægteren igen ned og bide i støvet knap seks måneder senere, da Jeanette aborterede ufrivilligt og på tragisk vis derfor mistede barnet.

Det var derfor med stor nervøsitet, efterfulgt af stor glæde og lettelse, da Jeanette i 2009 fødte et par tvillingepiger, Cecilie og Mille, som var sunde og raske.

Men lykken varede ikke længe. I 2011 blev Jeanette ramt af kræft i det ene bryst. Hun måtte i løbet af året opereres flere gange og have lagt et brystimplantat ind, før lægerne kunne konstatere, at kræften var helt ude af kroppen.

Selv følte Jeanette, at hun var heldig, fordi hun ikke skulle i kemoterapi og fik børn inden det skete.
- Nu er vi endelig klar til at leve som "hr. og fru Danmark", sagde Jeanette til B.T. efter sygdomsperioden.
- Vi bliver aldrig "hr. og fru Danmark", grinede Brian, som også var til stede under interviewet.

Og ganske rigtigt. Oveni sygdomsforløbet med Jeanette måtte Brian samtidig erkende, at hans ældste søn, Steffen, som han fik med eks-konen Pia Nielsen, stod over for en fængselsdom. Han blev dømt ti måneder bag tremmer på grund af vold.

- Det har påvirket mig, men jeg kan hverken gøre fra eller til. Steffen kan godt klare sig selv. Han er en voksen mand, selv om han så ikke er stor nok endnu til at opføre sig ordentligt, sagde Brian Nielsen til B.T. om dommen.

Brian gjorde alligevel et bemærkelsesværdigt comeback samme i 2011, tabte sig 20 kilo og gik i ringen igen mod ingen ringere end Evander Holyfield. Han tabte i 10. omgang, men havde åbenbart fået blod på tanden, for et år senere i en alder af 47-årig varslede Brian igen, at han ville gøre comeback i ringen. Dét faldt dog ikke i god jord hjemme hos Jeanette.

- Det er et stort cirkus. Der er intet sportsligt i det. Og hvis han går i ringen igen, bliver det uden mig, sagde Jeanette dengang til Ekstra Bladet. Den udmelding gav Brian dog ikke meget for.

- Boksning er hele mit liv. Så det må blive med eller uden Jeanette. Hun skal ikke styre mit liv, for jeg ved, jeg kan gøre det, sagde den 47-årige bokser dengang med et lille smil på læben.

Om Brian laver endnu et bokse-comeback er uvist, men som årene går og med en overraskende blød deltagelse i reality programmet ”Jeg er en celebrity – få mig væk herfra” er hele Danmarks bamse nok ved at affinde sig med at være en gammel knark.

I 2013 skænkede Brians søn, Steffen, ham tilmed barnebarnet Malou Isabell, så mon ikke dét er en god grund til ikke at sætte flere hjerneceller over styr i ringen?

Temperamentet findes stadig i bamsen, og i ”Jeg er en celebrity – få mig væk herfra” var Brian i verbale sammenstød flere gange med dansk realitys ukronede konge, Gustav Salinas.

Brian kaldte i programmet gentagne gange Gustav for ”lille bøsserøv”, og det tog så hårdt på Gustav, at han skrev et blog-indlæg efter programmet, hvor han anklagede Brian Nielsen for at være fordomsfuld og psykisk nedbrydende. En anklage, som Brian på ingen måde ville kendes ved, selvom han står ved de ord, han brugte under optagelserne til TV3-programmet.

- Ja, jeg har sagt til ham, at han er en lille bøsserøv. Vi skal lige have slået fast, at jeg intet har imod Gustav. Tværtimod. Men der kan ikke være nogen tvivl om, at han er en lille bøsserøv. For det første er han bøsse, og så har han en lille røv. Jeg kan ikke se, hvordan det skal kunne forstås negativt, sagde Brian til MetroXpress efter programmet og understregede, at han da selv hellere ville være i besiddelse af en lille bøsserøv end en stor fed røv.

Tidslinje:

Sponsoreret indhold