Nyheder6. marts 2016

Ærlige Super-Brian: - Jeg taler forfærdeligt

Udlandsdanskeren Brian Nielsen har startet sin nye karriere som promotor, men han mærker stadig konsekvenserne af de mange slag i ringen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/brian_nielsen_mr.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Hvad? Kan du lige gentage det? Hvabehar? Undskyld?

Boksebamsen Brian Nielsen har hørt alle afskygninger af ”gider du lige gentage det?” på grund af sin utydelige tale, som er resultatet af en masse tæsk i bokseringen.

Men først for få år siden blev hele Danmarks Super-Brian klar over, hvor skidt det egentlig stod til.

https://imgix.seoghoer.dk/brian_nielsen_viser_muskler.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Spasmageren har ikke glemt, hvordan man slår en proper næve. Foto: Mikael Rieck

- Jeg skulle indtale min telefonsvarerbesked, og jeg brugte 20 minutter på det. Lyder jeg virkelig sådan? På det tidspunkt blev jeg klar over, hvor utydeligt jeg rent faktisk snakker. Det er frygteligt, fortæller han, da SE og HØR ham på en sjælden dag i kolde Danmark.

- Jeg kan ikke selv høre det. Min kone siger, jeg bare skal snakke langsomt. Men så lyder jeg jo som en idiot, siger Brian Nielsen, som dog ikke lader sprogvanskelighederne stoppe ham i et nyt bokseeventyr.

Han er nemlig blevet promotor sammen med en gammel kending i dansk boksning, 81-årige Mogens Palle.

https://imgix.seoghoer.dk/brian_nielsen_mod_evander_holyfield_2012.jpg
 (Foto: All Over)

Super-Brians sidste kamp var mod skræmmende Evander Holyfield i 2012. - Jeg er glad for, at jeg fik den sidste mod Holyfield. Jeg gik ti omgange, og det synes jeg er stærkt. Jeg ramte ham to gange, men han var smartere end mig. Jeg fik seks millioner for det. Jeg kunne aldrig finde på at give op i en boksering. Aldrig. Jeg har hjerte. Foto: All Over

Det nye promotorsamarbejde under betegnelsen ”Danish Fight Night” har allerede fået ni boksere i stald til seks stævner i 2016, og mens erfarne Palle tager sig af det praktiske, er Super-Brians rolle helt klar.

- Jeg er ikke så god til at bokse, men jeg har viljen, og det er den, jeg vil prøve at give videre. Dem, der ikke har nosser, vil jeg give nosser. Jeg er god til at give vores boksere troen på sig selv, lyder det bramfrit fra den store sjællænder, der også skal træne med de unge boksere hjemme i Spanien.

Boksebamsen understreger, at promotorprojektet, der startede i det små for et år siden ikke er en pengemaskine endnu, men Nielsen har også flere forretningsben at stå på – blandt andet hans Brian Nielsen Golf, der sender tusindvis af danskere til varmere teesteder.

https://imgix.seoghoer.dk/brian_nielsen_spiller_golf_rene_schutze.jpg
 (Foto: René Schütze)

Da boksekarrieren sluttede, kastede Super-Brian sig over golf - både som forretning og som hobby. Han har i øjeblikket et respektabelt handicap på 16. Foto: René Schütze

Netop tilværelsen i Spanien bliver ikke byttet ud med gamle Danmark lige med det samme, selv om promotoreventyret trækker Brian Nielsen til Danmark i forbindelse med stævner.

Hans kone Jeanette blev ramt af brystkræft for seks år siden, og det har sat fædrelandets evner i perspektiv.

- Vi tror, vi er så langt foran på alt i Danmark, men vi er så langt bagefter. Min kone fik en behandling i Spanien, som stadig kun var på forskningsstadiet i Danmark. Hun er 100 procent helbredt nu, fortæller 50-årige Brian Nielsen, som ikke har meget tilovers for det danske sygehusvæsen.

- Hvis jeg blev syg, ville jeg ti gange hellere være i Spanien. Når man er alvorligt syg i Spanien, bliver man indlagt med det samme.

Næsten 11 måneder om året bliver da også tilbragt i huset tæt på Malaga, men Bokse-Brian åbner dog en lille dør på klem for at vende hjem til kolde Danmark.

- Mine to små piger på seks år taler både flydende spansk og engelsk, så de er faldet til. Men man skal jo aldrig sige aldrig.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_6.png

Sponsoreret indhold