Bengt Burg

Foto: All Over Press

Mr. Lykkehjulet alias Bengt Burg er én af de mest populære tv-værter, der nogensinde har prydet sendefladen i dansk fjernsyn...

Fulde navn: Bengt Burg

Alias: Mr. Lykkehjulet

Fødselsdato: 13. november 1945

Familie: Rasmus Burg (søn, f. 1989), der arbejder på DK4 i København, og Anne-Louise Burg (datter, f. 1967), der er lektor i international økonomi, Ph.D. ved Yorks Universitet.

Scoringer: Tidligere gift med Mimi Jacobsen, tidligere kæreste med Inge Juul

Partner: Gift med Bente Burg Askjær

Kendt fra: P1, P3, ”Lykkehjulet”

 

Mr. Lykkehjulet alias Bengt Burg er én af de mest populære tv-værter, der nogensinde har prydet sendefladen i dansk fjernsyn. Bengt var en særdeles arbejdsom mand, og i over 3000 afsnit af ”Lykkehjulet” styrede han således slagets gang i studiet i Valby - som oftest i selskab med den smukke ”Kategorina”, Maria Hirse, der med vanlig elegance, charme og ynde vendte bogstaverne og præsenterede de forskellige præmier for deltagerne.

Men det var ikke blot professionelt, at Bengt Burg havde fart på. Også helt privat må man sige, at den folkekære vært havde nok at se til. Bengt har nemlig formået at være gift hele tre gange. Første gang var med en ukendt kvinde, som han fik datteren Anne Louise med. Andet ægteskab var med den tidligere politiker og nu danske generalsekretær for Red Barnet, Mimi Jakobsen, der slog benene væk under ham. Mimi og Bengt Burg mødte hinanden, da Bengt lavede radio for DR i 1987, og samme år blev han kåret som årets radiofavorit i SE og HØR. Begge parter troede, deres ægteskab skulle vare evigt, men inden de nåede at fejre kobberbryllup, var de skilt.

Bengt Burg havde det svært efter at være blevet skilt fra Mimi, og det var især hårdt, at skulle fortælle deres fælles søn Rasmus om bruddet.

Både sønnen og Bengt Burg kom sig dog over skilsmissen, og lyset kom for alvor tilbage i Bengts liv, da han mødte og efterfølgende giftede sig – i al hemmelighed - med Bente Askjær. Bente Askjær blev kendt, da hun som ganske ung dannede par med den folkekære skuespiller Dirch Passer.

- Faktisk var det mig, der friede til Bengt for et år siden. Han gjorde jo ikke noget, og så måtte jeg selv tage initiativet, sagde Bente Askjær dengang til SE og HØR.

Så meget jonglerede Bengt med privat, mens han optog hele 3000 afsnit af ”Lykkehjulet”. Oprindeligt var det planen, at der kun skulle laves 152 afsnit af ”Lykkehjulet” om året, men TV2-chefen så kæmpe potentiale i den hyggelige bogstavquiz, og overtalte Bengt Burg til at lave lidt om på antallet af afsnit og ændre det til syv. Det protesterede Bengt imod. Han troede dengang, at chefen mente syv programmer om året, indtil han indså, at det var syv afsnit om ugen. Og så han takkede ja.

”Lykkehjulet” er stadig det mest populære quizprogram i Danmark nogensinde, og meget af successen afhang af Bengt Burg. Det så man tydeligt, da han i 2000 blev fyret fra TV2 og dermed også ”Lykkehjulet”, med begrundelsen, at han var blevet for gammel. Han var på det tidspunkt 55 år, og den yngre afløser, Lars Herlow, formåede ikke at løfte arven.

Fyringen fra TV2 slog dog på ingen måde Bengt Burg ud. I stedet kastede han sig over andre projekter, heriblandt firmaet Bengt Burg Kommunikation og importvirksomheden vildmedhonning.dk, der må betegnes som en vaskeægte bibeskæftigelse.

- Jeg var ude og cykle en tur i Toscana, da jeg faldt over en bod med nogle fantastiske små krukker med honning. Jeg købte to, men de blev taget fra mig i lufthavnen, så jeg skrev til sælgerne og fik dem til at sende et læs herop. Så bestilte jeg lidt til vennerne, og pludselig stod jeg med et honning-agentur for hele Skandinavien, fortalte Bent til BT om sit firma vildmedhonning.dk, som sælger italiensk honning til skandinaviske hoteller og hospitaler.

Bengt Burg har dog ikke lagt bogstavlegen helt på hylden, da han af og til stadig underholder med sit eget private lille lykkehjul til fødselsdage eller firmafester.

 

Tidslinje:

 • 2010: Gifter sig med Bente Askjær
   
 • 2009: Indrømmer, at han privat og hemmeligt har skjult flygtninge i mange år
   
 • 2008: Går fra Inge Juul og møder Bente Askjær
   
 • 2008: Starter importfirmaet vildmedhonning.dk
   
 • 2003: Bliver kæreste med Inge Juul
   
 • 2000: Bliver fyret fra TV2 og stopper på ”Lykkehjulet”
   
 • 2000: Skilles fra Mimi Jakobsen
   
 • 1996: Får foretaget en dobbelt bypass-operation pga. af forkalkede kranspulsårer. Han kommer sig hurtigt
   
 • 1989: Starter som vært på ”Lykkehjulet”
   
 • 1989: Får sit andet barn, Rasmus
   
 • 1988: Gifter sig med Mimi Jakobsen
   
 • 1967: Bengt får sit første barn, Anne Louise med ukendt kvinde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Find din favorit kendis her:

Close