Anne Linnet

Foto: All Over Press

Anne Linnet er hele Danmarks syngende sexmaskine ...

Anne Linnet er en af de mest populære danske sangerinder gennem tiderne. Hun er feminist med stort F, en kvindebedårer uden lige og har eftersigende seksuelt nedlagt adskillige kendte og semikendte kvinder og mænd fra den danske kulturelite. Hun er med andre ord en syngende sexmaskine!

Anne Linnet er oprindeligt fra Aarhus, hvorfra hun blev student og herefter fik en uddannelse på det Jyske Musikkonservatorium.

Hendes første job som sangerinde var i det politiske pigeband ”Sjit og Chanel”, i en tid, hvor hun også mødte faren til hendes to første børn. Manden hed Holger Laumann, og Anne giftede sig med ham i 1974 – et år efter de havde fået datteren Evamaria sammen.

Anne strøg videre i karrieren som frontfigur i ”Anne Linnet Band” og ”Marquis de Sade” - med masser af udgivelser i eget navn indimellem. I 1977 fødte hun en søn, Jan Martin (i dag Marcus, red.), men hendes ægteskab overlevede ikke og hun blev derfor skilt fra Holger Laumann i 1985.

I 1988 udgav hun ”Jeg er jo lige her”, der blev et af de mest sælgende album i Danmark nogensinde. Pladen indeholdte blandt andet nummeret ”Tusind stykker”, som også var et kæmpehit. Björn Afzelius indspillede en svensk version, "Tusen bitar", som blev et stort hit i Sverige.

Samme år fik Anne sønnen Alexander med modellen Mads Buhl Nielsen. Og Alexander lærte lidt fra mor, for ham kender vi i dag som artisten Xander, der som bekendt selv er en populær sanger og tidligere Voice-dommer.

Udover at have været musikalsk relevant gennem flere årtier er Anne Linnet også bagkvinden på flere kunstprojekter, heriblandt malerier udstillet i Rundetårn, digte og børnebøger samt flere erindringsbøger. Hendes position i den kulturelle elite har også sikret hende et Ridderkors, som hun modtog i 2000.

Hvad angår Anne Linnets seksuelle eskapader, er der ikke så meget andet at sige end et stille… ”Wow.” En mere passende reaktion er nemlig svær at finde. Og sådan skriver Anne Linnet faktisk selv i sin selvbiografi ”Testamentet” fra 2012 – for der har været mange seksuelle partnere, primært kvinder – men også mænd.

Da Anne skulle fortælle sine forældre, at hun var til kvinder, kom det heller ikke som den store overraskelse. Og selvom hun ikke definerer sig selv som lesbisk, så er hun glad for, hvis hun på nogen måde har hjulpet andre til at være mere åbne omkring deres seksualitet – også overfor deres forældre.

- Min mor havde ikke nogen problemer med det. Min far syntes, det var lidt problematisk, men det var mere fordi, han syntes, at det var synd, hvis det blev problematisk for mig, har hun sagt om sin seksualitet til Billed Bladet.

Og det er da heller ikke nogen hemmelighed, at den biseksuelle sangerinde mest af alt er til sit eget køn. I bogen løftede hun også det meste af sløret for sin seksuelle sejrsgang og seriøse romancer med adskillige kendte kvinder.

I årene med Holger Laumann i Åbyhøj var hun ifølge ”Testamentet” seksuelt sammen med Gitte Hænning, Ann Mari Max Hansen og Ulla Henningsen.

Forfatteren er Anne Linnet selv, og hun forsikrede, at hun har clearet det med "langt de fleste" af de kendte, hun nævner. Ulla Henningsen var i øvrigt kvinden, Anne Linnet skrev sangen "Smuk og dejlig" til.

Anne Linnet fastslog i en udsendelse på TV 2 i forbindelse med bogudgivelsen, at hun ikke har haft noget behov for at prale med sine kendis-erobringer, men sagde samtidig, at "det har været superfedt".

I bogen fortalte Anne Linnet også meget åbent om sine oplevelser med sadomasochisme - hvor der dog ikke var nogen kendte kvinder indblandet.

Siden Anne Linnet blev skilt fra faren til sine første to børn i 1985, Holger Laumann, har hun altså som oftest dannet par med piger. Men én speciel pige fik Anne til at slå bremserne i.

Senest delte hun nemlig officielt dobbeltseng og indgik i et registreret partnerskab med den 34 år yngre Maryam Tessa Franck, som også fødte Anne Linnet to børn til den allerede fem-mand store børneflok.

- Vi mødte hinanden, fordi jeg skulle have en videosession, hvor jeg skulle bruge noget tøj. Tessa arbejdede i Magasin, og det var hende, der fandt tøjet frem til mig og kom ud på settet for at aflevere det. Og så inviterede vi jo på kaffe, og der blev snakket og hygget, og ja, så tog den ene ting den anden, fortalte Anne Linnet til Alt for damerne.

Den ene ting blev til, at de to kvinder først blev kærester og senere gift. Derefter kom en skilsmisse, men så var de alligevel stadig kærester.

Det var SE og HØR, der i 2013 kunne afsløre, at ægteskabet mellem Anne Linnet og den 34 år yngre Tessa Franck var løbet ud i sandet, men at kærligheden altså stadig var der.

Og i dagens Danmark kan man altså indrette sit familieliv, som man har lyst til, og det er lige præcis, hvad Anne Linnet og Tessa Franck har gjort.

 – Tessa og jeg er ikke gået fra hinanden på den måde. Men vi er blevet skilt, og vi bor hver for sig. Børnene bor hos Tessa, men er meget hos mig, fortalte Anne Linnet i et interview med ALT for damerne i 2015.

  Anne Kristine Linnet
  30. juli 1953
  68 år
  Har børnene Evamaria og Marcus (med Holger Laumann), Xander (med Mads Buhl Nielsen), Maria og Peter (adopteret), Isolde og Nemo (med Tessa Franck)
  Tessa Franck, Holger Laumann, Anne Mette, Berit Fridahl, Mads Buhl Nielsen, Barbara Bendix Becker,
  Gitte Hænning, Ann Mari Max Hansen, Ulla Henningsen – og, ifølge Anne Linnet selv, over 1000 forskellige kvinder
  Kathrine Kjær
  Musik ”Sjit og Chanel”, ”Anne Linnet Band”, ”Marquis de Sade”, TV (X Factor)

  Find din favorit kendis her:

  Close