Streaming17. oktober 2022

Venner af kong Charles raser over "The Crown": En enorm bunke ondsindet nonsens!

Royale kilder tæt på den britiske konge opfordrer nu til at boykotte den populære Netflix-serie "The Crown"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Imelda Staunton spiller dronning Elizabeth II i den kommende sæson af "The Crown".
 Video: Netflix

Senere i år har Netflix premiere på den længe ventede femte omgang af hitserien "The Crown". Det er dog langt fra alle, der glæder sig til den nye sæson.

Venner af den 73-årige kong Charles er nemlig rasende over et kommende afsnit af serien og opfordrer derfor seere til at boykotte premieren.

Helt konkret drejer vreden sig om en scene, hvor prins Charles samarbejder med den daværende premierminister John Major i et "bizart" forsøg på tvinge sin mor, dronning Elizabeth, af tronen.

I afsnittet, der tager sit udgangspunk i 1991, mener Charles nemlig, at dronningen er ved at begå samme fejl som dronning Victoria i sin tid gjorde ved ikke at give plads til en yngre tronarving - ham selv.

Kilder tæt på den britiske kong Charles foreslår et boykot af den populære Netflix-serie "The Crown". 
Kilder tæt på den britiske kong Charles foreslår et boykot af den populære Netflix-serie "The Crown".
 Foto: Ritzau Scanpix

Men ifølge John Major har det særlige aldrig fundet sted, og han kalder scenen for "en enorm bunke ondsindet nonsens".

Det siger han til Daily Mail.

- Al dialog er fuldstændig fabrikeret, siger en anden kilde tæt på premierministeren og den britiske konge.

- Alle private samtaler, du ser på skærmen, er fuldstændig fiktion, og nogle scener er udelukkende skabt for dramatiske og kommercielle formål med ringe hensyntagen til sandheden.

- Folk burde boykotte det!

Flere royale kilder mener desuden, at dronning Elizabeths død for bare fem uger siden, kun er med til at forværre "The Crown"-afsnittet.

Elizabeth Debicki spiller rollen som prinsesse Diana i den kommende sæson af "The Crown". Der har tidligere været spekulationer om, at også den del af serien vil skabe vrede og debat.
Elizabeth Debicki spiller rollen som prinsesse Diana i den kommende sæson af "The Crown". Der har tidligere været spekulationer om, at også den del af serien vil skabe vrede og debat.
 Foto: Netflix

- The Crown er fyldt med nonsens, men det her er nonsens på steorider, lyder den hårde dom fra den britiske tv-vært Jonathan Dimbleby.

Det samme mener kongehusforfatteren Sally Bedell Smith:

- Begivenhederne, der er skildret her, er uhyrlige og fuldstændigt fiktive. Den her serie gør betydelig skade på folks opfattelse af historien og deres opfattelse af kongefamilien. Den har været fyldt med ondsindede løgne fra begyndelsen, men det her niveau af misbrug er nu helt uden for skalaen.

"The Crown" sæson fem har premiere den 9. november på Netflix.

Se et klip om den kommende sæson af "The Crown" øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold