Streaming14. marts 2024

Se traileren til ny Netflix-serie om "Ronja Røverdatter"

Der er ikke længe til den længe ventede nyfortolkning af Astrid Lindgrens klassiske børnefortælling "Ronja Røverdatter" har premiere på Netflix
Kerstin Linden i rollen som Ronja Røverdatter.
Kerstin Linden i rollen som Ronja Røverdatter.
 Foto: Netflix/Audrius Solominas

LÆS OGSÅ: Se billederne: Her er den nye Ronja Røverdatter

Nu er premieredatoen lige om hjørnet!

Det har ellers været noget af en kamp at få premiere på den nye serie om Ronja Røverdatter, der er baseret på den klassiske børnefortælling af Astrid Lindgren.

Det var nemlig oprindeligt Viaplay, der stod for udviklingen og distribueringen af den nye serie, men nu er det streaminggiganten Netflix, der har overtaget og får muligheden for at vise nyfortolkningen af en af Sveriges største børneeventyr.

Det er den 14-årige Kerstin Linden, der spiller rollen som Ronja Røverdatter, og det har ifølge seriens instruktør, Lisa James Larsson, ikke været nemt at finde den helt rigtige pige.

Faktisk har tæt på 4000 piger været til audition i håb om at blive castet i rollen som den ikoniske røverdatter.

Det er svenske Kerstin Linden, der skal spille rollen som Ronja Røverdatter.
Det er svenske Kerstin Linden, der skal spille rollen som Ronja Røverdatter.
 Foto: Viaplay

- Det føles helt fantastisk at spille rollen som Ronja. Det her er virkelig en stor drøm, der går i opfyldelse, siger Kerstin Linden, der til daglig bor i Stockholm, i en pressemeddelelse.

- Det bliver så sjovt at kunne lave min fortolkning af rollen som Ronja Røverdatter. Selvom bogen og filmen om Ronja udkom, før jeg blev født, har jeg stadig læst og set den flere gange – og jeg elsker virkelig historien. Ronja er en sej og klog pige med ben i næsen, siger hun.

Den nye trailer til "Ronja Røverdatter" er netop landet.
Den nye trailer til "Ronja Røverdatter" er netop landet.
 Foto: Frida Wendel

Den svensksprogede serie er skrevet af "Broen"-skaberen Hans Rosenfeldt og forventes at komme til at bestå af i alt tolv afsnit fordelt på to sæsoner.

Andre medvirkende tæller Christopher Wagelin ("Elsk mig") som Ronjas far, Krista Kosonen ("Blade Runner 2049") som Ronjas mor, mens Sverrir Gudnason ("Elsk mig") spillere Borka-faren og Undis spilles af Maria Nohra ("Honour", "Beck").

Første del af "Ronja Røverdatter" bestående af seks afsnit har premiere den 28. marts på Netflix.

Se traileren til den nye serie her:

Sponsoreret indhold