Streaming8. september 2022

Se billederne: Her er den nye Ronja Røverdatter

Det er den unge svenske Kerstin Linden, der har sikret sig rollen som Ronja Røverdatter i ny tv-serie
Hanna Zetterberg spillede rollen som Ronja Røverdatter i filmen fra 1984.
Hanna Zetterberg spillede rollen som Ronja Røverdatter i filmen fra 1984.
 Foto: SF

Sidste år blev det offentliggjort at en ny tv-serie baseret på Astrid Lindgrens fortælling om Ronja Røverdatter var på vej.

Nu er de første billeder fra den kommende serie landet, og vi har dermed fået det første kig på det unge stjerneskud, der har scoret rollen som den ikoniske røverdatter.

Det har været noget af en kamp at finde den helt rigtige skuespiller til rollen. Faktisk har tæt på 4000 piger været til audition i håb om at blive castet i rollen.

Valget er dog langt om længe faldet på den 14-årige svensker Kerstin Linden, og for hende er det noget helt særligt endelig at kunne afsløre den store nyhed.

Det er svenske Kerstin Linden, der skal spille rollen som Ronja Røverdatter.
Det er svenske Kerstin Linden, der skal spille rollen som Ronja Røverdatter.
 Foto: Viaplay

- Det føles helt fantastisk at spille rollen som Ronja. Det her er virkelig en stor drøm, der går i opfyldelse, siger Kerstin Linden, der til daglig bor i Stockholm, i en pressemeddelelse.

- Det bliver så sjovt at kunne lave min fortolkning af rollen som Ronja Røverdatter. Selvom bogen og filmen om Ronja udkom, før jeg blev født, har jeg stadig læst og set den flere gange – og jeg elsker virkelig historien. Ronja er en sej og klog pige med ben i næsen, siger hun.

Rollen som Birk Borkason - Ronja Røverdatters gode ven - spilles af Jack Bergenholtz Henriksson, og også han er spændt på det nye tv-eventyr.

- Det føles utroligt fedt at være med til at lave sådan en superberømt eventyrserie. Jeg glæder mig rigtig meget til at spille Birk, siger Jack Bergenholtz Henriksson.

Ronjas ven, Birk Borkason, bliver spillet af Jack Bergenholtz Henriksson (tv.)
Ronjas ven, Birk Borkason, bliver spillet af Jack Bergenholtz Henriksson (tv.)
 Foto: Viaplay
Indspilningerne til den kommende "Ronja Røverdatter"-serie er netop gået i gang.
Indspilningerne til den kommende "Ronja Røverdatter"-serie er netop gået i gang.
 Foto: Viaplay

Det er godt 40 år siden, at det klassiske Astrid Lindgren-eventyr om den stærke og selvstændige pige udkom. Siden da har "Ronja Røverdatter" solgt mere end 11 millioner eksemplarer på verdensplan.

Og ifølge Viaplay kommer den nye serie til at være tro mod den originale historie, men med et større karaktergalleri, smukke miljøskildringer og ikke mindst storslåede specialeffekter.

Den svensksprogede serie er skrevet af "Broen"-skaberen Hans Rosenfeldt og forventes at komme til at bestå af i alt tolv afsnit fordelt på to sæsoner.

Andre medvirkende tæller Christopher Wagelin ("Elsk mig") som Ronjas far, Krista Kosonen ("Blade Runner 2049") som Ronjas mor, mens Sverrir Gudnason ("Elsk mig") spillere Borka-faren og Undis spilles af Maria Nohra ("Honour", "Beck").

Indspilningerne til Ronja Røverdatter-serien er allerede nu i fuld gang. Det vides dog endnu ikke, hvornår serien forventes at have premiere.

I mellemtiden kan du varme op med "Ronja Røverdatter"-filmen fra 1984. Den kan nemlig streames på Filmstriben og C More.

Sponsoreret indhold