Streaming5. oktober 2022

Raser over Marilyn Monroe-filmen "Blonde": Scene med dansker kaldes 'syg'

Netflix understreger, at "Blonde" er et fiktivt portræt af Hollywood-legenden, alligevel er Twitter rasende over produktionen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Se Ana de Armas i rollen som Marilyn Monroe i Netflix-filmen "Blonde".
 Video: Netflix

Hovedrolleindehaveneren i filmen "Blonde" Ana De Armas var allerede bekymret for reaktionerne på filmens vilde seksuelle og voldelige scener, inden den blev udgivet på Netflix. Og hun gjorde klogt i at forberede sig på modtagelsen.

For allerede få dage efter filmen blev tilgængelig, udtrykte modellen Emily Ratajkowski utilfredshed over den nye "Blonde" film, men det var før, hun havde set den.

Til gengæld har et hav af brugere på Twitter nu set filmen, og i den seneste uge har de raset over den måde instruktør Andrew Dominik fremstiller Hollywood-legenden i den nye Netflix film.

- Please, lad være med at se #Blonde. Den her film er så ukorrekt og forstyrret. Jeg har altid elsket Marilyn, og det er det mest respektløse, jeg nogensinde har set. Lad være med at spilde jeres tid, skriver en Twitter-bruger.

Af Netflix' beskrivelse af filmen fremgår det, at filmen er fiktiv. Filmen er nemlig en filmatisering af Joyce Carol Oates' roman under samme navn.

Alligevel er Twitter-brugerne altså rasende over, at instruktøren udnytter Marilyn Monroe og spolerer hendes eftermæle med fiktive historier

- Jeg forstår ikke, hvordan denne "Blonde" blev tilladt at lave. Hvis han ville lave en falsk historie og gøre det hele til fiktive begivenheder, hvorfor kunne han så ikke lave en original karakter. Hvorfor skulle det være Marilyn Monroe og afbilde falske voldtægtscener med rigtige mennesker.

- Lad hende f**king hvile i fred, slutter Twitter-brugeren.

Caspar Phillipson
Caspar Phillipson spiller med i en af filmens omdiskuterede scener, der viser en fiktiv voldtægt mellem Marilyn Monroe og John F. Kennedy.
 Foto: Getty Images / Netflix

I filmen spiller også den danske skuespiller og "Vild med dans"-aktuelle Caspar Phillipson med i rollen som John F. Kennedy.

Og særligt én af hans scener har gjort indtryk på flere.

- Den fiktive voldtægts- og abortscene er syg og unødvendig, lyder det fra en bruger.

En anden kunne kun klare sig gennem 63 minutter af filmen, før vedkommende fik nok.

- Det er nemt den mest stødende og forfærdelige film i 2022. For det meste er det en udnyttende og hadefuld film om Marilyn Monroe. Det er den mest kvindefjendske film i 2022, skriver Twitter brugeren

- Og hvad angår JFK-voldtægtsscenen, WTF Netlix.

Filmen har modtaget blandede anmeldelser

Sponsoreret indhold