Streaming2. oktober 2022

Emily Ratajkowski rasende over ny Netflix-film om Marilyn Monroe: Den fetisherer kvinders smerte

Brad Pitts nye flamme indrømmer dog, at hun endnu ikke selv har set den nye Marilyn Monroe-film ”Blonde” med Ana De Armas i hovedrollen
Emily Ratajkowski er slet ikke overrasket over, hvordan "Blonde" ifølge hende blot er endnu et eksempel på at kvinders smerte bliver gjort til noget sexet
Emily Ratajkowski er slet ikke overrasket over, hvordan "Blonde" ifølge hende blot er endnu et eksempel på at kvinders smerte bliver gjort til noget sexet
 Foto: Netflix, Ritzau Scanpix

Filmen om Marilyn Monroes liv, som netop for nylig er blevet udgivet på streamingtjenesten Netflix fortsætter med at dele vandene godt og grundigt.

Der er dem, der begejstres over endnu en fortælling i rækken om det smukke amerikanske filmikon, der døde i 1962.

Og så er der dem, der rasende og forargede måtte slukke, da de blev mødt af scener, der inkluderer vold og overgreb undervejs.

Selvom supermodellen Emily Ratajkowski indrømmer, at hun endnu ikke selv har sat sig ned for at se den nye ”Blonde”-film, så må hun siges at tilhøre den sidste kategori. I hvert fald sender hun skarp kritik afsted mod filmen i en video på TikTok.

– Jeg er ikke overrasket over at høre om, hvordan dette blot er endnu en film, der fetisherer kvindelig smerte – selv i døden. Vi elsker at gøre den slags. Se bare på Amy Winehouse, Britney Spears, og den måde vi er besatte af Dianas død. Hvordan vi er besatte af døde piger og seriemordere. Bare se ethvert CSI-afsnit, der også er en lang fetishering af kvindelig smerte, siger den 31-årige model, der i sommer blev skilt fra sin utro mand.

Latterligt vulgær

Filmen ”Blonde” har fået langt mere konkret kritik fra anmelderne også.

Avisen New York Times har beskyldt den for at udnytte Marilyn Monroe, mens den i magasinet New Yorker beskriver den som en "Passion of the Christ" - bare med Monroe fremfor Jesus - og kalder den for ”latterligt vulgær”.

Australske anmeldere kalder den for ”to timer og 46 minutters ren pine” og i Indien bliver den kaldt for ”ubarmhjertig dyster”.

31-årige Emily Ratajkowski blev i sommer skilt fra sin mand, produceren Sebastian Bear-McClard, efter en utroskabskrise. Nu går rygterne på, at hun har fundet sammen med Hollywoodstjernen Brad Pitt
31-årige Emily Ratajkowski blev i sommer skilt fra sin mand, produceren Sebastian Bear-McClard, efter en utroskabskrise. Nu går rygterne på, at hun har fundet sammen med Hollywoodstjernen Brad Pitt
 Foto: KCS Presse / MEGA

Emily Ratajkowski, der udover at have domineret catwalken gennem flere år også er forfatter bag ”On my body” fra sidste år, retter i sin nye video også blikket mod eksempler fra eget liv:

– Som kvinde kan jeg med sikkerhed sig, at jeg har lært at fetishere min egen smerte i livet, så det bliver vendt til noget, der kan virke som noget sexet. Sådan du ved: ”Åh, jeg er denne fucked up pige, whatever”.

Vil være lidt mere "pissesur"

Selvom Netflix-filmen – instrueret af Andrew Dominik og baseret på Joyce Carol Oates roman om det blonde ikon – møder hård kritik, så roses filmens hovedrolleindehaver – Bond-pigen Ana De Armas.

Jeg starter hermed min ”bitch”-æra

Emily Ratajkowski

Men selv med dette in mente kommer Emily Ratajkowski nok ikke til at skifte mening, mens hun ser det filmatiserede drama.

– Ved I hvad, der er svært at gør sexet? Vrede. Den er svær at fetishere. Så jeg har et forslag. Lad os alle sammen være en lille smule mere pissesure. Jeg starter hermed min ”bitch”-æra, erklærer hun, før hun fortsætter:

– Jeg ved allerede, at jeg bliver vred over at se denne film, for det er ikke noget nyt. Men ja, så må jeg jo bare være sur.

Sponsoreret indhold