Streaming 18. august

Prinsesse Diana forudså tragisk biluheld i mystisk note to år før sin død

Den engelske prinsesse Diana havde flere gange fortalt sin advokat, at nogen ville forsøge at slå hende ihjel
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Serien ser nærmere på det øjeblik, Diana dør, og fortæller historien om de to vigtigste politiefterforskninger af hendes død.

Video: Discovery+

I denne måned er det 25 år siden, at prinsesse Diana mistede livet i en tragisk bilulykke i Paris.

Verdens mest fotograferede kvinde døde i et forsøg på ikke at få sit billede taget, og måske havde den engelske prinsesse faktisk en idé om, hvad hendes skæbne ville byde på.

Ifølge en ny dokumentarserie fra Discovery+ havde prinsesse Diana allerede i 1995 meddelt sin advokat, Victor Mischon, at der ville blive gjort forsøg på at "slippe af" med hende i de kommende år. 

Den engelske prinsesse havde flere gæt på, hvordan kongehuset ville forsøge at skille sig af med hende, og uhyggeligt nok lød et af hendes bud på en bilulykke.

Prins Charles med sin hustru, prinsesse Diana, under besøg i Australien i november 1985.

Foto: AP/Ritzau Scanpix

Diana påstod selv, at teorien stammede fra "valide kilder", men hun ønskede alligevel aldrig at fortælle advokaten, hvilke personer der var tale om. Sådan lyder det i en særlig note skrevet af Mischon selv, som den nye dokumentarserie fortæller om. 

Noten er efterfølgende blevet kendt som "Mishcon-noten" og dukkede først op igen mange år efter Dianas død. 

Dødsulykken i Paris

På den skæbnesvangre nat i august 1997 havde prinsesse Dianas chauffør, Henri Paul, både lægeordineret medicin og alkohol i blodet, da han med 105 km/t forsøgte at køre fra paparazzifotografer på motorcykler.

Det lykkedes ikke og i stedet bragede bilen med den 36-årige prinsesse og kæresten Dodi Al-Fayed ind i en stor søjle i biltunnellen. 

Bilen som prinsesse Diana sad i den skæbnesvangre aften i Paris den 31. august 1997.

Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter den dødelige ulykke sørgede Mischon for at overrække den gemte note til politikommisær Sir Paul Condon, men det nyttede ikke meget.

Først og fremmest, fordi Dianas advokat ikke mente, at hendes teorier havde noget hold i sig, men også fordi han var overbevist om, at prinsessen var "paranoid". 

Den særlige note om Dianas bange anelser dukkede først op igen i januar 2004, hvor den første formelle undersøgelse af uheldet blev igangsat.

Denne gang var det den nye politikommissær, John Stevens, der fandt den uhyggelige note. 

Diana på overvågningskameraet i elevator kort før den fatale bilulykke.

Foto: Ho/Reuters/Ritzau Scanpix

Undersøgelsen, som gik under navnet "Operation Paget" og bestod af intet mindre end 832 sider, lå først klar i december 2006, og da advokaten Michael Mansfield fik fingrene i sagen, fik han et chok. 

Han kaldte nemlig den særlige note for "den absolut vigtigste ting ved den undersøgelse". 

Ny dokumentarserie ser nærmere på det øjeblik, Diana dør, og fortæller historien om de to vigtigste politiefterforskninger af hendes død.

Foto: Discovery+

Til trods for at flere mente, at den hemmelige note havde stor betydning, så viste undersøgelsen alligevel noget andet.

Politiet fik nemlig manet alle teorier om prinsessemord til jorden, og John Stevens meddelte, at Diana med "100 % sikkerhed" døde i en ulykke

"Dagen, hvor Diana døde" ("The Diana Investigations") har premiere den 21. august på Discovery+.

Se traileren til "Dagen, hvor Diana døde" øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold