Streaming19. april 2024

Lene Beier kæmpede mod uærlighed: – Jeg blev suget ind i det

Den garvede tv-vært er overrasket over, hvor svært det var for hende at være en del af TV 2’s ”Forræder”
”Forræder” er fyldt med løgne og mistro, det er noget Lene Beier, 46, normalt har det svært med.
”Forræder” er fyldt med løgne og mistro, det er noget Lene Beier, 46, normalt har det svært med: – Jeg har det bedst med folk, jeg kan stole på. Min børn er opdraget til, at de ikke må lyve. De må gøre næsten hvad som helst, de må bare ikke lyve for mig.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Lene Beier og manden køber hus i Danmark til 6,7 millioner

Løgne og usandheder fyger om ørene på deltagerne. Hvem er forræder og hvem er loyal? Nogle lyver, men ingen ved hvem.

En ny sæson ”Forræder” er i gang på TV 2, og her er Lene Beier en af de 18 kendte danskere, der spiller med.

– Man bliver suget fuldstændig ind i det. Jeg er ikke et særlig stort konkurrencemenneske, så jeg troede ikke, at jeg ville blive suget ind i det på den måde.

– Men det gjorde jeg, og det optager fuldstændig ens tankevirksomhed, når man er der, forklarer Lene, der elskede at se den første sæson af ”Forræder”.

Om aftenen og om natten var spillerne låst inde på hver sit værelse, men selv når Lene var alene fortsatte tankerne om spillet.

– Da jeg sad på værelset, sad jeg og skrev noter og forsøgte at gennemskue det og tænke over, hvem der havde sagt hvad, mens jeg tegnede pile og streger.

https://imgix.seoghoer.dk/20240417142528-61775bab-8cab-4017-9bf0-84b203dd7f76/4b96211f-52a9-4e24-b82d-27377920c7b3.jpg
 Foto: Hans Ravn/TV2

Nye sommerdrømme

I femte sæson af ”Sommerdrømme” er holdet draget til Aalbæk syd for Skagen, og Lene Beier er atter i front.

– Jeg var rigtig meget deroppe, men jeg var også hjemme hos min familie, siger TV 2-værten, der boede sammen med resten af produktionsholdet i sommerhuse i området.

Når der var pause i optagelserne var Lene god til at udnytte dem.

– Jeg ledte efter hugorme. Jeg synes, de er så fascinerende, og der var ret mange hugorme i området, så jeg brugte lang tid på at rende rundt i gummistøvler ude i klitterne.

På værelset fik alle deltagerne også frataget muligheden for at kommunikere med hinanden og omverdenen, men de havde lov til at bruge deres telefon til et opkald hver dag.

– Jeg ringede til Anders (Lenes mand, red.). Vi snakkede om ”Forræder”, siger hun med et grin.

Inden Lene Beier tjekkede ind på det fynske slot, hvor ”Forræder” blev optaget, havde hun ikke lagt en taktisk plan.
Inden Lene Beier tjekkede ind på det fynske slot, hvor ”Forræder” blev optaget, havde hun ikke lagt en taktisk plan: – Forræderne har den fordel, at de ved, hvem de er på hold med. Som loyal har man den fordel, at man ikke behøves at lyve – til gengæld ved du ikke, hvem du kan spille sammen med, og om folk siger sandheden. Det er virkelig nervepirrende.
 Foto: BLU/TV 2

I de samtaler fandt hun det, som hun manglede.

– Det jeg savnede mest, mens jeg var derinde, var nogle, jeg kunne stole på, og som jeg vidste ikke løj, slår TV 2-værten fast.

Hun beskriver sig selv som en, der har det dårligt med usandheder, og som har det bedst i kontrol.

– ”Forræder” er designet til, at du skal miste kontrollen.

– Idéen med det er, at det hele skal være sløret, og du skal miste kontrollen med det. Det er et spil, hvor bølgerne går højt engang imellem, og det havde jeg sværere end andre ved at tackle.

Det kom bag på Lene Beier, hvor meget spillet kom ind under huden på hende, og da hun hver dag fik et opkald til sin mand, Anders Beier, 42, handlede det også om spillet: – Jeg forsøgte at få ham til at hjælpe mig med tingene.
Det kom bag på Lene Beier, hvor meget spillet kom ind under huden på hende, og da hun hver dag fik et opkald til sin mand, Anders Beier, 42, handlede det også om spillet: – Jeg forsøgte at få ham til at hjælpe mig med tingene.
 Foto: Mikael Rieck

Rystede på hænderne

Når Lene er i sådan en situation, hvor andre omkring hende også bliver pressede, bliver hun nemt følsom.

– Man skal sidde og beskylde hinanden for alt muligt, og der er ingen der ved, hvad der er rigtigt og forkert. Det påvirker mig rigtig meget, og jeg rystede på hænderne i de situationer, fordi det går ind under huden på mig, erkender hun.

Den garvede TV 2-vært har masser af fjernsynsprogrammer på sit cv, men normalt er de fyldt med idyl i ”Landmand søger kærlighed” og ”Sommerdrømme”.

– Der gør jeg alt, hvad jeg kan, for at folk skal have det godt. Det handler om at deltagerne skal slappe så meget af som muligt for at de kan shine så meget som muligt.

Jeg kan ikke lide, når folk ikke har det godt, og alle de følelser, mærker jeg tydeligere, når jeg ikke er i kontrol, siger Lene Beier.

https://imgix.seoghoer.dk/20240417142528-61775bab-8cab-4017-9bf0-84b203dd7f76/ba01e7eb-89a0-4ca3-96d5-b36182814783.jpg
 Privatfoto

Enkeltbillet til Østrig

Hvis alt går vel, så har Lene næste år på denne tid netop overstået sin første sæson som Hotelmutter i Tyrol-området i Østrig.

– Vi har givet håndslag på, at vi gerne vil købe det, og de gerne vil sælge det, men der er stadig mange ting, der kan gå galt, siger Lene, der ikke tør sige alt for meget om hotellet, før handlen er endelig.

– Om vinteren er det et vintersportssted, men mange vil også gerne have en aktiv sommerferie. Du kan mountainbike, riverrafte, vandre og alt muligt. Der er ikke for varmt, og der er ikke for koldt i bjergene.

Parret har haft drømmen, siden de mødte hinanden da de arbejdede på samme restaurant for mere end 20 år siden.

– For halvandet år siden sagde Anders sit job op. Dengang kiggede vi på hinanden og sagde: ”Hvis det skal være, så skal det være nu, og ellers skal vi holde op med at gå og drømme om det”, husker hun.

– Otto, 13, skal gå i skole dernede, og Arthur, 15, vil gerne være skilærer, så det gør han dernede, fortæller hun om sønnerne.

Lene skal fortsat lave tv i Danmark, og Anders skal være fuld tid på hotellet og stå for pistevisninger til gæsterne.

"Forræder 2": Her er hele holdet

Sponsoreret indhold