Streaming9. juli 2022

“The Girl From Plainville”: Her er den sande historie om Michelle Carter og kærestens selvmord

Gennem en række SMS’er opfordrede den dengang 17-årige Michelle Carter sin kæreste, Conrad Roy til at tage sit eget liv, og hun blev siden idømt to et halvt års fængsel. Men hvordan kom det nogensinde så vidt for det forelskede par?
Michelle Carter
Michelle Carter blev i 2017 idømt to et halvt rs fængsel for at have drevet sin kæreste, Conrad Roy i døden.
 Foto: HBO Max

I 2016 kunne verden følge med i, hvad der ikke overraskende blev beskrevet som en ganske spektakulær retssag.

Den dengang 19-årige Michelle Carter stod overfor at kunne tilbringe flere år bag tremmer, efter hun med ordet i sin magt fik overtalt og presset sin kæreste, Conrad Roy, 17, til at tage livet af sig selv.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Sagen er siden blevet filmatiseret i den todelte dokumentarserie “I Love You, Now Die” fra 2019, og nu også i dramaserien “The Girl From Plainville” med Elle Fanning i hovedrollen, der kan ses på Viaplay fra den 10. juli.

Her giver SE og HØR den fulde og sande historie om, hvad der helt præcis skete i tiden op til den 13. juli 2014, da Conrad Roy blev fundet død i sin bil på parkeringsplads ved Kmart i Fairhaven, Massachusetts.

En stormende forelskelse

Sommeren 2012 var både Michelle Carter og Conrad Roy på ferie i Florida med hver deres familie, da deres veje pludseligt krydsede.

De to teenagere fik hurtigt et tæt bånd til hinanden, men med den timelange afstand mellem dem til hverdag, udviklede deres forhold sig primært over SMS.

Parret udvekslede flere tusinde beskeder, men de nåede kun at møde hinanden en lille håndfuld gange.

Beskederne var dog desværre ikke kun var fyldt med lykkelige henvendelser, men også med dybfølte og hjerteskærende oplevelser og følelser.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/michelle_carter_0.png
 Privatfoto

I oktober samme år delte Conrad med Michelle, at han netop havde forsøgt at tage sit eget liv ved at sluge en bøtte piller.

Michelle skrev hurtigt chokeret tilbage og spurgte: “Åh Gud, er det min skyld?”.

Skræmmende beskeder

Siden valgte parret at dele historier om depression med hinanden, og Carter kunne ærligt fortælle om sin kamp med en spiseforstyrrelse.

Teenagerne blev tydeligt hurtigt hinandens fortrolige, og de delte både op- og nedture med hinanden.

Conrad følte sig så tryg ved Michelle, at han ofte skrev med hende om, at han nu igen ville forsøge at tage sit eget liv, men at han ikke vidste, hvordan han skulle gøre det.

Artiklen fortsætter under billedet

Conrad Roy
Et af de nyere billeder af Conrad Roy.
 Foto: Facebook

I starten forsøgte Carter at tale kæresten fra at forsøge igen, og at de kunne få hjælp sammen.

– Det ville være så godt for dig, og vi ville komme gennem vores udfordringer sammen. Tænk over det. Du kommer ikke til at få det bedre af dig selv, det ved du godt, uanset hvor mange gange du fortæller dig selv det. Du har brug for professionel hjælp, ligesom mig, skrev hun blandt andet.

Siden ændrede Carter dog sin attitude og holdning.

“Hvornår gør du det?”

I løbet af den sidste måned, inden Conrads tragiske død, begyndte Michelle at komme med bud på, hvordan han kunne lykkes, i stedet for at tale ham fra det som hidtil.

I beskeder, der siden blev vist frem i retten, skrev hun blandt andet en gang, at han kunne “drikke blegemiddel”, “hoppe over en bygning” og “stik dig selv, jeg ved det ikke. Der findes mange måder”.

– Alle vil være triste og kede af det i et stykke tid, men så vil de komme videre. Du skal bare gøre det, Conrad … Lad være med at skubbe det yderligere. Lad være med at vente mere, skrev hun også.

Artiklen fortsætter under billedet

MIchelle Carter under retssagen, der startede i 2016.
MIchelle Carter under retssagen, der startede i 2016.
 Foto: HBO Max

Hun foreslog videre, at han kunne gøre ende på sine lidelser ved at gasse sig selv ved hjælp af udstødningen i bilen.

En metode, som han i sidste ende valgte at benytte sig af den 12. juni 2014.

Du kan se alle beskederne i galleriet længere nede

Conrad forsøgte at tage sit eget liv fire gange inden den skæbnesvangre dag. Senest en uge før den tragiske dag.

I ugen op til Conrads død skrev Michelle til ham og spurgte, hvornår han ville gøre det, mere end 40 gange.

Den skæbnesvangre dag

Natten til den 12. juni 2014 skrev Michelle Carter til Conrad og sagde, at “nu er nok det bedste tidspunkt”, hvis han ønskede at gøre det.

Carter fik dog intet svar, og om morgenen kunne hun igen skrive og høre, om han var oppe, og om han havde tænkt sig “at gøre det i dag”.

Artiklen fortsætter under billedet

Michelle Carter
 Foto: HBO Max

I beskederne er det tydeligt, at Conrad er tøvende, og stiller spørgsmålstegn ved, hvor suspekt det vil være, hvis han skal gøre det i løbet af dagtimerne.

Carter forsikrer ham dog om, at det er bedre, hvis han bare gør det nu, da han allerede er “forberedt og klar”.

Flere gange i løbet af beskederne trækker Conrad lidt i land og frygter, at han vil gøre skade på andre, eller at nogen vil opdage ham. Carter forsikrer ham gentagne gange om, at det ikke vil ske, og at hvis han virkelig vil gøre det, så skal han gøre det nu.

Artiklen fortsætter under galleriet

SMS mellem Michelle Carter og Roy Conrad

Om eftermiddagen sætter han sig ud i sin bil og kører ud til parkeringspladsen ved Kmart.

Da han havde fundet en parkeringsplads, rullede han alle vinduerne op og tændte for den pumpe, han havde sat på bagsædet. Men efter kort tid ringede han til Carter, hvor han angiveligt sagde, at han var gået ud ad bilen igen, da det var ubehageligt.

Her fik Carter angiveligt fortalt ham, at han skulle “gå ind igen”.

Efterfølgende sendte hun en SMS til en ven om, at: “Jeg tror, han har taget sit eget liv”.

Conrad Roy blev fundet død, siddende i sin bil på parkeringspladsen dagen efter, den 13. juni.

Retssagen

I efteråret 2014 fik politiet fat i Michelle Carters telefon, hvorfra de udtrak 317 sider med beskeder de to havde sendt frem og tilbage til hinanden i løbet af de to år, de havde kendt hinanden.

I februar året efter blev hun tiltalt for uagtsomt manddrab, mens retssagen tog sin start i 2016.

I august 2017, efter en langstrakt retssag, måtte Michelle Carter sande, at retten nu havde fundet det beviseligt, at hun med sine SMS’er var med til at drive Conrad Roy i døden.

Dette til trods for, at Carters forsvar argumenterede, at hun både havde kæmpet med en spiseforstyrrelse og led af depression, som de forklarede var med til at svække hendes dømmekraft, da Roy gang på gang skrev til hende, at han ønskede at tage livet af sig selv.

Med tårer i øjnene, blev hun alligevel idømt to et halvt års fængsel for uagtsomt manddrab, mens at dommeren understregede, at Carter kunne se frem til at skulle tilbringe minimum 15 måneder af straffen bag tremmer.

Artiklen fortsætter under billedet

Michelle Carter
Det var en grædefærdig Michelle Carter, der i 2017 måtte høre, hun var blevet kendt skyldig.
 Foto: MEGA

Tiden efter tilbragte Carter dog alligevel på fri fod, mens ankesagen fortsat var i gang.

I april 2018 forsøgte Carters hold af advokater desuden at få omstødt dommen med begrundelsen, at dommen i deres øjne “alene bygger på ord”, og at det derfor kunne anses som værende en overtrædelse af Michelles ytringsfrihed.

– Carter er den første anklagede, der er blevet dømt for drab på en person, der sit eget liv, selv om hun aldrig overbragte de dræbende remedier eller var til stede, mens selvmordet fandt sted, lød det yderligere.

Men i februar 2019 stadfæstede højesteretten i Massachusetts dommen, og de slog dermed fast, at Michelle Carters SMS’er forårsagede kærestens død.

Kort tid efter startede Carter sin 15 måneder lange afsoning.

Løsladt før tid

I januar 2020, altså mindre end et år efter, hun påbegyndte sin afsoning, blev 23-årige Michelle Carter løsladt fra Bristol County Jail i Dartmouth, Massachusetts grundet “god opførsel”.

Det skete tre måneder før hendes dom var sat til at udløbe.

Carter er i dag på sit tredje år af sin fem år lange prøveløsladelse.

“The Girl From Plainville” kan ses på Viaplay fra søndag den 10. juli.

Sponsoreret indhold