Kendte4. august 2017

Pressede kæreste til at begå selvmord i SMS'er: Nu har hun fået sin dom

Amerikanske Michelle Carter har modtaget en fængselsdom i en spektakulær sag, hvor hun gennem en række SMS’er opfordrede sin kæreste til at begå selvmord. Michelle Carter blev kendt skyldig i uagtsomt manddrab, da retten fandt det beviseligt, at hendes SMS’er var med til at drive hendes kæreste i døden. Læs SMS’erne lige her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/michelle_carter_front.png

Torsdag faldt der dom i en yderst spektakulær, usædvanlig og makaber retssag i USA.

Her blev den 20-årige Michelle Carter idømt en fængselsstraf for at have opfordret og tilskyndet sin kæreste til at begå selvmord tilbage i sommeren 2014.

Den amerikanske kvinde fra Massachusetts blev idømt to et halvt års fængsel for at have sendt en lang række SMS’er til sin kæreste i dagene op til hans død.

I SMS’erne opfordrede den unge kvinde sin selvmordstruede kæreste til at tage sit eget liv – og hun hjalp ham blandt andet med at finde frem til, hvordan han skulle slutte sit eget liv.

Dommeren tilføjede, at minimum 15 måneder af straffen skal afsones bag tremmer.

Det skriver CNN.

Sagen tog sin begyndelse i sommeren 2014, hvor Michelle Carter over en række dage sendte flere SMS’er til sin 18-årige kæreste Conrad Roy II, der boede et stykke fra hende.

I SMS’erne pressede hun sin selvmordstruede og deprimerede kæreste til at begå selvmord. Hun opfordrede ham blandt andet til at gasse sig selv ihjel ved hjælp fra en bils udstødning.

Conrad Roy II blev fundet død den 12. juli 2014, efter at han havde taget sit eget liv netop ved hjælp af en bils udstødning.

- Du siger altid, at du vil gøre det, men du gør det ikke. Jeg vil bare være sikker på, at i aften er det rigtigt, skrev hun i en SMS til Conrad på dagen for hans selvmord.

Du kan se alle SMS’erne i galleriet nederst i artiklen.

Selv når Conrad Roy II forsøgte at føre samtalen hen på andre ting, så vendte Michelle Carter tilbage til selvmordsplanlægningen.

- Hvordan var din dag, skrev Conrad Roy II blandt andet i en SMS, hvortil Michelle Carter svarede:

- Hvornår gør du det?

Under retssagen hævdede Michelle Carters forsvar, at Michelle Carter – der var 17 år, da hendes kæreste tog sit eget liv – selv kæmpede med psykiske problemer, der medvirkede til, at hun ikke så klart.

Ifølge forsvareren kæmpede den unge kvinde både med en spiseforstyrrelse og en depression, og dette var med til at svække hendes dømmekraft.

Det afholdt dog ikke dommeren fra at kende Michelle skyldig i uagtsomt manddrab. Hun risikerede op til 20 års fængsel, men modtog altså en dom på to et halvt års fængsel.

Du kan se SMS’erne i galleriet herunder:

SMS mellem Michelle Carter og Roy Conrad

Sponsoreret indhold