Streaming29. maj 2023

Fans raser over Ursulas makeup i "Den lille havfrue": – Det er en hadforbrydelse

En hadforbrydelse. Sådan lyder internettets benhårde dom af Melissa McCarthys udgave af Ursula i Disney-hittet "Den lille havfrue"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Det er kun få dage siden, at den længe ventede liveactionudgave af "Den lille havfrue" havde premiere.
 Video: Disney+

LÆS OGSÅ: Det vrimlede med kendisser til premieren på "Den Lille Havfrue"

Filmfans har flere gange formået at se sig sure på den seneste liveactionfilm fra Disney, og nu er turen så kommet til den 52-årige Melissa McCarthy.

Hun spiller nemlig rollen som skurken Ursula i "Den lille havfrue", og det er absolut ingen hemmelighed, at den ikoniske Disney-karakter har hentet flere træk fra dragverdenen og fra den ikoniske drag queen Divine.

Således skulle McCarthys version af Ursula naturligvis også hente inspiration fra samme kilder, men det faldt noget fladt til jorden, da filmens makeupartist delte et kig på den makeup, McCarthy har fået lagt i forbindelse med optagelserne til filmen.

– Da vi sagde, at Ursula var inspireret af en drag queen, mente vi ikke en, der kun havde været det i tre måneder, skriver en forarget Twitter-bruger.

Fans har set sig sure på Melissa McCarthys version af Ursula i "Den lille havfrue".
Fans har set sig sure på Melissa McCarthys version af Ursula i "Den lille havfrue".
 Foto: Disney+

– De øjenbryn er en hadforbrydelse, skriver en anden.

– Der er ingen risiko for, at det her er rigtigt, skriver en tredje.

Det har nu fået makeupartisten bag skandalen, Peter King Smith, til at svare igen på de vrede internettroldes kommentarer.

– Jeg finder det meget stødende. Hvorfor kan jeg ikke udføre mit job lige så godt som en homoseksuel makeup-artist?, siger han til Insider og understreger, at hans version af Ursula ikke er baseret på nogle af virkelighedens drag queens.

– Nej, nej. Det var mig. Jeg baserede det egentlig ikke på noget. Jeg legede meget med forskellige farver, forskellige former og sådan noget, forklarede han.

– Det var bare mig og Melissa, der snakkede og legede. Vi har begge to moret os over, hvor meget vi elsker drag queens og draq-makeup og sådan noget.

Det er den 22-årige sangerinde Halle Bailey, som har fået æren af at spille Ariel i "Den lille havfrue", og da det først blev annonceret, at det var en sort kvinde, der skulle spille rollen som den eventyrlystne havfrue satte det internettet på den anden ende.

Halle Bailey spiller Ariel i den nye liveactionfilm "Den lille havfrue". 
Halle Bailey spiller Ariel i den nye liveactionfilm "Den lille havfrue".
 Foto: Ritzau Scanpix

Der var nemlig flere, som mente, at en afroamerikansk kvinde absolut ikke kunne spille havfruerollen.

Der var dog også positive reaktioner, da første kig på filmen landede. Forældre til adskillige små piger og drenge filmende nemlig deres børns fantastisk reaktion på traileren, og dem kan du se lige her.

"Den lille havfrue" kan ses i de danske biografer nu. Filmen forventes at få premiere på streaming senere i år.

Se traileren til "Den lille havfrue" øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold