Streaming17. januar 2021

Dansk uhygge: Danica Curcic indtager Netflix

“Stille Hjerte”-skuespilleren er tilbage i mystery-genren i den danske serie “Equinox”, som kan streames fra 30. december
Danica Curcic, 35, bliver frøken Netflix med både danske “Equinox” og senere “Kastanjemanden”.
 (Foto: Dan Mariegaard)

Der er “Homeland”, “Mad Men”, “The Americans” og ikke mindst “Breaking Bad”.

Listen over Hollywood-succeser på streaminggiganten Netflix er lang, men fra 30. december får de store igen konkurrence fra lille Danmark med den overnaturlige thriller “Equinox”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/danica_3_0.jpg
 (Foto: Netflix: Tine Harden)

I “Equinox” er Danica Curcic på jagt efter sandheden om sin søsters død. (Foto: Netflix: Tine Harden)

Her spiller Danica Curcic radioværten Astrid, som blev traumatiseret for livet, da hendes søster sammen med næsten hele sin gymnasieklasse forsvandt af uforklarlige årsager på en studenterkørsel, dengang Astrid var ni år.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/danica_4.jpg
 (Foto: Netflix: Tine Harden)

Også Lars Brygmann, 63, senest hyldet for sin sjove rolle i “Retfærdighedens Ryttere” kan opleves i Netflix-serien. (Foto: Netflix: Tine Harden)

Curcic får selskab af andre danske stjerner som Lars Brygmann, Fanny Bornedal og Alexandre Willaume, og “Equinox” består af seks episoder baseret på podcasten “Equinox 1985” af Tea Lindeburg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/danica_2_0.jpg
 (Foto: Netflix: Tine Harden)

Også Alexandre Willaume, 47, som i de senere år mest har gjort sig i udenlandske produktioner – blandt andet “Tomb Raider” – er med i den nye danske Netflix-thriller. (Foto: Netflix: Tine Harden)

Mere dansk

Danica Curcic fik sin debut i 2011 i tv-serien “Den som dræber”, og hun har siden leveret mindeværdige præstationer i tv-serierne “Kriger” og “Broen” samt på det store lærred med “Fasandræberne”, “Lev Stærkt” og ikke mindst “Stille Hjerte”, som indbragte dansk-serberen både en Bodil- og Robertpris.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/danica_1.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Skuespilleren blev rost for sit store mod og sit kunstneriske bidrag – samt 500.000 kroner – da hun modtog Kronprinsparrets Kulturpris tidligere på året. (Foto: Hanne Juul)

Og så er det ikke første gang, at de 195 millioner Netflixabonnenter fordelt på 190 lande får mulighed for at opleve den flotte dansker gennem deres internetforbindelse.

Også tilbage i 2017 i Stephen King-gyserserien “The Mist” tonede Danica frem på Netflix, og så er hun med i den kommende danske krimiserie “Kastanjemanden”, som ligeledes får premiere på Netflix.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/danica_5.jpg
 (Foto: Christian Geisnæs/SF Studios)

Danica Curcic i “Fuglene over sundet” fra 2016 med David Dencik, 46. (Foto: Christian Geisnæs/SF Studios)

Det første storhittende og danske Netflixbidrag var dog fremtids-virusserien “The Rain”, hvis tredje og sidste sæson løb over skærmen tidligere i år.

Sponsoreret indhold