Frederik hjemme hos Danica Curcic: Han var så sød

Forud for uddelingen af Kronprinsparrets Priser fik prismodtager, skuespilleren Danica Curcic, besøg af selveste kronprins Frederik hjemme i sin kolonihave.

Inden besøget sad nerverne helt uden på tøjet af den 35-årige “Undtagelsen”-skuespiller, så hun måtte dulme nervøsiteten lidt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Dygtige Danica Curcic, 35, modtog årets Kulturpris til Kronprinsparrets Priser lørdag aften i Randers. (Foto: Hanne Juul)

– Det var hjemme i min haveforening. Det var fuldstændig vanvittigt. Jeg var så nervøs, at jeg var nødt til lige at smage lidt af min rakija, en slags brændevin. Jeg var sådan: “Åh nej, er jeg for snaldret, nu hvor han kommer?”

Og så gav jeg kronprinsen hånden som det første, da han ankom. Så sagde de: “Cut, du må ikke give hånd.”

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprins Frederik var på besøg hjemme hos Danica for at høre om hendes arbejde som skuespiller. Under besøget fik han lov at smage på skuespillerens families rakija-brændevin. (Foto: DR)

“Nej nej, sorry, selvfølgelig, vi skal holde afstand”, skyndte jeg mig at sige, fortæller Danica Curcic.

Heldigvis kunne skuespilstjernen hurtigt ånde lettet op, da hun var i selskab med kronprinsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprinsen vild med Kåres vittigheder
På det store produktionshold bag Kronprinsparrets Priser, som blev sendt på DR, har der været mange coronarestriktioner og regler. Det gjaldt også for værterne Stéphanie Surrugue, 43, og Kåre Quist, 49, som skulle holde god afstand til kronprinsparret i år.
– Desværre var afstanden ikke nok til, at Kåre ikke kunne råbe sine platte vittigheder, så kronprinsen kunne høre dem. Kronprinsen har luret, at jeg gider ikke grine mere af dem, og Mary gider ikke grine mere af dem, men kronprins Frederik synes stadig, det er sjovt, fortæller Stephanie drillende om sin medvært og kollegas “far-humor.”
– Det er så rart, at man stadig har en sjæleven på en eller anden måde, siger Kåre og afslører sin vits.
– Jeg sagde: Nu havde vi ikke så mange publikummer, og hvad gør man så? Man sætter klapstole ind i salen. (Foto: Hanne Juul)

– Han var simpelthen så imødekommende og sød! Det var så dejligt et møde, og jeg følte mig så afslappet, og det var meget hyggeligt.

Min nervøsitet forsvandt hurtigt, siger hun med et smil.

En stor ære

Til det store royale prisshow, som blev afholdt på Værket i Randers lørdag aften, fik Danica Curcic overrakt Kronprinsparrets Kulturpris.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Danica er for tiden ved at optage den nye Netflix-serie “Kastanjemanden”, hvor hun har en af hovedrollerne. (Foto: Hanne Juul)

I sin tale til Danica sagde kronprins Frederik blandt andet:

– Med en særlig fornemmelse for den menneskelige psyke kaster Danica Curcic sig ud i krævende roller, som hun formår at skildre komplekst og levende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprinsparret uddelte flere priser til showet. Den Sociale Pris gik til den sociale organisation Kofoeds Skole, mens Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gik til den sociale organisation De Anbragtes Vilkår samt koreograf SebastianKloborg. (Foto: Hanne Juul)

– Det er sindssygt, og jeg er helt overvældet. Jeg føler et stort ansvar med prisen.

Det er en kæmpe ære, fortalte Danica, der fra scenen holdt en flot tale, hvor hun slog et slag for, hvor vigtig kunst og kultur er for os alle sammen, også i disse coronatider.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close