Sport24. oktober 2022

Vingegaards Glyngøre-sommer: Blev inde i en uge

Tiden efter Tour-sejren føltes voldsom for den jyske bjergged
Jonas Vingegaard og Trine
Efter en hæsblæsende sommer, har Trine Marie Hansen, 34, og Jonas Vingegaard, 25, haft mulighed for at puste lidt ud i hjemmet i Glyngøre.
 Foto: René Schütze

Hvordan fejrer man at være den hurtigste til at cykle 3.300 kilometer i Danmark og Frankrig? Altså, udover at køre en tur i åben vogn gennem Københavns gader, spise pandekager på rådhuset og så tage til Glyngøre og dele en gigantisk gulerodskage med naboerne.

Hvis man er Jonas Vingegaard, så isolerer man sig i sit hus i en uge – af frygt for autografjægere og andre fans, der ville have en luns af cykelfænomenet.

– Vi gik ikke ud af døren af frygt for det. Derefter har det egentlig været okay, siger Jonas Vingegaard i et interview med DR, hvor han fortæller, at han for nylig tog kæresten Trine og datteren Frida med tre uger til Spanien.

Jonas Vingegaard
Efter at have besteget Col d’Autograf i dagene efter sin store triumf, blev Jonas indendørs for at give højrehånden lidt ro.
 Foto: Jesper Sunesen

Men også her følger de jo med i cykelsport.

– Der valgte jeg et par gange at tage solbriller på, siger cykelhelten, der har holdt lav profil, siden de gule festligheder sluttede.

Nyder tv

Siden Tour de France-sejren har den 25-årige dansker deltaget i to løb: Et etapeløb i Kroatien, hvor han blev nummer to – slået med et sekund efter seks etaper. Og så klassikeren Lombardiet Rundt, hvor det blev til en 16.-plads.

Jonas VIngegaard
I oktober har Vingegaard været i sadlen igen for første gang efter Tour de France. I første løb blev det “kun” til en andenplads efter seks hårde etaper i Kroatien, hvor slovenske Matej Mohoric, 27, vandt med et sekund ned til danskeren.
 Foto: Ritzau Scanpix

Nu er sæsonen slut, og for en periode kan cykelrytteren passe sig selv, sin familie og sin træning. Og nyde lidt god underholdning i fjernsynet.

Til DR fortæller han, hvad der som regel bliver tændt for derhjemme: “Nybyggerne”, “Løvens Hule” og “Gift ved første blik”.

Sidstnævnte har dog endnu ikke givet Vingegaard blod på tanden til at få sat en ring på Trines finger, så toårige Fridas forældre kan blive hr. og fru Tour-vinder.

Jonas Vingegaard
Til næste år bliver Jonas Vingegaard Netflix-stjerne, når streaminggiganten udsender en stor dokumentar om Tour de France, hvor de fulgte hans hold, Jumbo-Visma, mens de kørte den gule trøje i hus.
 Foto: Ritzau Scanpix

Sponsoreret indhold