Sport 9. juni

Tidligere Liverpool-spiller filmede fransk knivstikkeri

Anthony Le Tallecs sædvanlige morgenløb i den franske by Annecy blev forvandlet til et mareridt, da han overværede det blodige angreb i en park ved søen
Anthony Le Tallec (tv) har delt billeder af hændelsen på det sociale medie Instagram.
Anthony Le Tallec (tv) har delt billeder af hændelsen på det sociale medie Instagram.
Foto: Scanpix Denmark

Tidligere Liverpool-spiller Anthony Le Tallec var torsdag én af de øjenvidner, som overværede de skræmmende og uvirkelige scener, der udfoldede sig torsdag morgen i Annecy.

Her stak en syrisk flygtning fire børn - ned til tre år - inklusiv en britisk pige, og mindst én voksen, hvilket efterlod flere med livstruende kvæstelser, før han blev anholdt, oplyser myndighederne.

Et billede af fransk politi i gang med at arrestere den formodede gerningsmand efter et knivstikkeri i en park i Annecy, Frankrig torsdag morgen.
Et billede af fransk politi i gang med at arrestere den formodede gerningsmand efter et knivstikkeri i en park i Annecy, Frankrig torsdag morgen.
Foto: Ritzau Scanpix / Anthony Le Tallec via Instagram

Knivstikkeren blev senere navngivet og identificeret som 32-årige Abdalmasih H, der blev fotograferet på tidspunktet for angrebet iført shorts, solbriller og et tørklæde om hovedet.

Le Tallec, der var på kontrakt i Liverpool fra 2001-2008, filmede politi og beredskabstjeneste og lagde det ud på sin story på Instagram, hvor han fortæller om situationen.

- Jeg spotter manden foran mig på græsset, og jeg ser politiet omkring fem til ti meter bagved, som ikke kan fange ham.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg sagde til politiet: Skyd ham, dræb ham! Han stikker alle. Han angreb den gamle mand først én, så to gange, og så begyndte de at skyde.

- De skød ham foran mig, og han faldt til jorden, men den gamle mand var allerede stukket. Jeg blev ved med at løbe og så børn ligge på jorden - det var så trist, siger han.

Le Tallec rettede samtidig en skarp kritik af polititet, som han mener handlede for langsomt.

- På grund af, at de handlede så langsomt, nåede han at stikke manden to gange, fortæller han.

Fodboldspilleren og nuværende ungdomstræner i Annecys lokale fodboldklub, Le Tallec, var langt fra den eneste, som var dybt påvirket af det forfærdelige angreb.

Jonas Vingegaard vandt torsdag femte etape af Critérium du Dauphiné, men havde grundet tragedien i Annecy ikke meget at glæde sig over i sejrsinterviewet.

Den danske cykelstjerne havde nemlig lige fået at vide, hvad der var sket, og han var tydeligt berørt af situationen. Vingegaard fortalte bl.a., at han selv kommer i byen en gang imellem, og derudover har han selv en tre-årig datter, så beskeden ramte ham hårdt.

Sponsoreret indhold