Sport15. marts 2024

Sviner Björn Borgs bogprojekt: - Fuldstændig sindssygt

Den svenske tennislegende planlægger at udgive en selvbiografi, og det er tilsyneladende hans egen kone, der skal skrive den. Det modtager nu kritik
Det bliver Björn Borgs egen hustru, Patricia, der skal skrive tennislegendens selvbiografi. 
Det bliver Björn Borgs egen hustru, Patricia, der skal skrive tennislegendens selvbiografi.
 Foto: Clive Brunskill/AFP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Forlod kæresten: – Det var virkelig hårdt

Han er en de historien mest vindende tennisspillere. I privaten er han på ægteskab nummer tre, og så har han været økonomisk på røven.

Der er nok at skrive om i en selvbiografi for tennislegenden Björn Borg, og netop sådan en bog kan nu være på vej. Den svenske stjerne planlægger nemlig at putte sin livshistorie på skrift og udgive det i bogform.

Det har fået svenske fans og medier til at spærre øjnene op, men det er ikke af nysgerrighed efter de saftige historier. Det er i stedet fordi, Borg har tænkt sig at få hustruen, Patricia Borg, til at skrive bogen for ham.

Og netop det faktum, at det er konen, der skal skrive bogen, modtager heftig kritik. Ikke mindst fra den svenske forfatter David Lagercrantz, der ikke ligefrem er imponeret over beslutningen.

- Jeg kender ikke Patricia, men det er en fuldstændig sindssyg konstruktion at få sin kone til at skrive ens bog med al den loyalitet. Der bliver nødt til at være en gennemslagkraft fra en udefra. Det er dybt bekymrende, siger forfatteren til mediet Expressen.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-14/20220223-091309-5-1920x1280we.jpg
Den svenske forfatter David Lagercrantz er ikke just imponeret over, at Björn Borg har fået konen til at skrive selvbiografien.
 Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Han tilføjer, at bogen sagtens kan blive både god og interessant, men at forholdet kan blive problematisk, når man skal skrive en selvbiografi.

Forlaget bag den kommende bog, Norstedts, har efterfølgende været ude og forsvare valget af forfatter.

De mener modsat, at det skaber en større tryghed for tennislegenden, at det er en, han stoler så meget på, der skal skrive bogen.

Sponsoreret indhold