Sport13. marts 2024

Lotte Grigel rejste fra kæresten: – Det var virkelig hårdt

Skiftet til udlandet betød, at den tidligere landsholdsstjerne flyttede langt væk fra kæresten
Lotte Grigel flyttede fra kæresten, da hun tog til Rusland for at spille håndbold. 
Lotte Grigel flyttede fra kæresten, da hun tog til Rusland for at spille håndbold.
 Foto: René Schütze

LÆS OGSÅ: Lotte Grigel taler ud om konflikt: Folk havde tabt sutten

Hun havde egentlig lige fået lokket ham til Esbjerg.

Men så skete der nogle ting, der pludseligt betød, at Lotte Grigel pakkede kufferten og flyttede til Rusland.

Vi er tilbage i 2015.

Den tidligere landsholdsspiller tørnede ud for Team Esbjerg, og i privaten dannede hun par med kæresten Christoffer Vestergaard Knudsen.

Parret var ikke alt for lang tid forinden rykket sammen i det vestjyske, og det meste syntes fryd og gammen.

Indtil en konflikt opstod mellem Lotte Grigel og klubben. En konflikt, der resulterede i et brud, og derfor en påtvunget jagt på en ny klubadresse.

Den jagt endte med at sende den fintestærke playmaker til Rostov Don i Rusland – altså flere tusinde kilometer fra kæresten Christoffer, der efter at være flyttet til Esbjerg var nødsaget til at blive hjemme i Danmark.

Men trods den svære beslutning om at forlade Danmark og det fælles hjem i Esbjerg, så var støtten fra kæresten urokkelig.

Det fortæller Lotte Grigel i SE og HØR-podcasten "Af Banen".

– Jeg er jo jordens heldigste kvinde. Min mand er det bedste, jeg ved. Vi mødte hinanden, da vi var 14 år. Så var vi bedste venner frem til, vi blev kærester, så jeg har været ekstremt privilegeret at have en, der altid støtter mig.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-11/20180630_lhl7659_preview.jpg
Lotte Grigel og Christoffer Vestergaard Knudsen blev gift i 2018.
 Foto: Lars H. Laursen

Beslutningen var i høj grad en, der blev truffet i fællesskab, og selv om det ikke var fedt at se sin kæreste flytte så langt væk, så vidste Christoffer, at det var den rigtige beslutning for partneren.

– Han vidste godt, hvad håndbold betød for mig, men han kunne også godt se, at jeg begyndte at blive virkelig ked af det. For ham var det en følelse af, at jeg endelig sagde fra, så han var klar på, at jeg tog afsted, siger hun og tilføjer:

– Han sagde, at jeg bare skulle tage ud og få den oplevelse med, og det gav mig noget ro i maven. Der var ikke noget bekymring i mig, da jeg tog afsted. Det eneste problem var, at det var og er megasvært at få visum i Rusland, så det var virkelig omstændigt, hver gang han skulle besøge mig.

På det tidspunkt vidste landsholdsspilleren ikke, at det ville ende med noget nær fire år hver for sig.

To sæsoner i Rusland blev efterfulgt af to sæsoner i Ungarn.

– Det skal ikke lyde som om, det var vildt nemt. Hverdagen hver for sig var virkelig hårdt. Når man har vænnet sig til at have et menneske lige ved sin side hele tiden til at støtte en, når det er svært, så er det hårdt pludseligt ikke at have det. Der savnede man en, man kunne komme hjem og snakke tingene igennem med.

Udfordringen med de store afstande blev dog løst.

– Jeg var virkelig privilegeret, at det var lige deromkring Facetime vandt frem, og det brugte vi rigtig meget. Det var en kæmpe gave, for så kunne jeg for eksempel side og spise og så "Facetime" med familien, hvor Christoffer så også var der.

Først i 2019, da Lotte Grigel skiftede til franske Nantes, blev parret forenet på daglig basis. Her rykkede kæresten nemlig med.

De to blev gift i 2018, imens Grigel spillede i ungarske Debreceni VSC.

Parret har sammen sønnen Aksel, der kom til verden i 2021.

Du kan lytte til hele podcasten her:

Sponsoreret indhold