Sport22. september 2023

Stine Rex om vild verdensrekord: - Det største, jeg har prøvet

Hun er en af verdens bedste ultraløbere og mor til to. I august smadrede hun verdensrekorden, da hun løb 506 kilometer på 72 timer
Stine Rex modtog massiv opbakning fra lokalsamfundet i Aabybro under rekordforsøget.
Stine Rex modtog massiv opbakning fra lokalsamfundet i Aabybro under rekordforsøget.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Stine Rex har slået vild verdensrekord!

- Jeg sov samlet en time og 30 minutter undervejs på tre døgn. Jeg vidste ikke engang selv, det var muligt. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, det er det største, jeg har prøvet i mit liv, fortæller Stine Rex i SE og HØRs podcast "Af Banen".

I tre døgn løb Stine Rex rundt om en lille sø i Aabybro, dels for at slå verdensrekorden, men hovedformålet var at samle penge ind til organisationen "Skyggebørn".

Undervejs oplevede hun en kæmpe opbakning fra lokalsamfundet, der løb med hende, og lykkedes med at samle over 470.000 kroner ind til det gode formål.

- På samtlige 370 runder om søen, løb jeg ikke alene. Der var nogen med mig hele tiden, børn stod op klokken seks om morgenen for at løbe med mig - hvem gør det?!

- Voksne mænd løb med mig midt om natten, for de var bange for, at jeg ville udgå. Det var så vildt, jeg fik kuldegysninger, fortæller hun.

Og de mange "pacere", børn som voksne, hjalp Stine med at holde benene i gang, men det gik hårdt ud over stemmebåndet.

- Til sidst mistede jeg stemmen, fordi jeg snakkede så meget i de her 72 timer, jeg fik så mange spørgsmål undervejs. Og jeg døjer stadig med det, griner hun hæst.

Kolde fødder

Stine nåede at få bange anelser op til forsøget. Det gik pludselig op for hende, at hun var bange for at skuffe en masse mennesker, hvis hun ikke kunne gennemføre rekordforsøget. Hun nåede også at fortryde det hele - der var bare ingen vej tilbage.

- Om jeg fortrød?! Jeg kunne nærmest ikke sove! Hvad gør du, hvis du ikke kan, tænkte jeg.

- Der var kæmpe pres på. Så da jeg kom i mål og det lykkedes, der var jeg bare så lettet, stolt og glad, fortæller hun.

Sponsoreret indhold