Sport29. maj 2023

Søren Reedtz mistede kollegaen Chris Anker Sørensen: – Det var et kæmpe tab

Da Chris Anker Sørensen døde i 2021, mistede Søren Reedtz en rigtig kollega og en lige så god ven. Det fortæller han i SE og HØR-podcasten "Af banen"
Søren Reedtz sætter ord på tabet af sin kollega Chris Anker Sørensen.
Søren Reedtz sætter ord på tabet af sin kollega Chris Anker Sørensen.
 Foto: Jesper Sunesen og Henning Bagger/Ritzau Scanpix

I 2021 mistede Danmark en af de største cykelpersonligheder, der har været i landet.

Chris Anker Sørensen mistede livet i Belgien, da han i forbindelse med TV 2’s dækning af verdensmesterskaberne var cyklet ud for at se på ruten, som de professionelle cykelryttere skulle ud på og blev ramt af en bil.

Den tragiske ulykke kom som et kæmpe chok, og dødsfaldet ramte Chris Anker Sørensens kollegaer hårdt.

– Det var et kæmpe chok og et kæmpe tab, da vi mistede ham i 2021. Det var ret uhyggeligt, fortæller Søren Reedtz i SE og HØR-podcasten ”Af banen”.

Søren Reedtz var en del af TV 2-holdet i Belgien, og han husker Chris som en fantastisk person at være sammen med.

– Han var uden filter. Det som danskerne fik, det var det, som Chris var. Fantastisk indlevende. Fantastisk godt humør. God humor, fortæller TV 2-reporteren, der til sommer skal forsøge sig med en ny rolle på TV 2 under Tour de France.

– Han var fantastisk at være sammen med og interesseret i al ting. Han var også virkelig hyggelig at cykle med, når vi ikke var på arbejde. Han var en god ven og en god fyr at tage en cykeltur med i det sjællandske.

– Han har manglet på alle måder. Både professionelt og personligt. Han satte altid en god stemning, fortæller Søren Reedtz om Chris Anker Sørensen.

Når Søren Reedtz tænker tilbage på minderne og tiden med Chris Anker, så er der en tur, der virkelig står ud.

– Jeg havde fornøjelsen at rejse med ham på et lille hold. Jeg laver også Vuelta a Espana, og det første år kom Chris ned, og var der i halvdelen af turen som sådan en ekstra ekspert, som jeg kan kunne spille bold op af i min lives, fortæller han.

Det var kun Søren Reedtz, Chris Anker Sørensen og en fotograf afsted, og Søren Reedtz fortæller, at det er noget af det hyggeligste, han nogensinde har lavet i arbejdssammenhæng.

– Han var bare en hyggelig fyr at spise og drikke en øl med.

– Ligesom så mange andre cykelryttere, så kunne han begå sig på alle sprog – også uden at kunne tale dem. Han kunne også klare sig i Spanien uden egentlig at kunne tale spansk, smiler Søren Reedtz.

Chris Anker Sørensen efterlod hustruen Michelle og parrets to børn.

Du kan høre Søren Reedtz fortælle om den første gang, han mødte en purung Chris Anker, der var på vej frem i cykelverden, og hvordan han nogle år senere bød ind på Søren Reedtz’ job i ottende afsnit af SE og HØR’s podcast ”Af banen”.

Sponsoreret indhold