Sport20. august 2023

Schnitzel og pomfritter er opskriften på sejr: Mads Pedersen vinder Bemer Cyclassics

Lørdag vandt Mads Pedersen Danmark Rundt samlet. Søndag vandt han Bemer Cyclassics
Femte og sidste etape af PostNord Danmark Rundt 2023 - Enkeltstart - start og mål ved Kronborg i Helsingør lørdag den 19. august 2023. Mads Pedersen vinder dagens etape. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)
Lørdag vandt Mads P PostNord Danmark RUndt. Søndag vandt han Bemer Cyclassics.

Der er ikke meget, der kan stoppe Mads Pedersen for tiden.

Lørdag smadrede han alle konkurrenter, da han vandt den afsluttende enkeltstart i PostNord Danmark Rundt og dermed også løbet samlet, og søndag har han vundet WorldTour-løbet Bemer Cyclassics i Hamborg.

Efter Danmark Rundt fortalte den danske verdensstjerne, at han bare skulle ombord på færgen og have en schnitzelæ og en gang fritter, og så ville han være klar til løbet.

Og det ser altså ud til at være den helt rigtige vindermiddag for i en hektisk finale, kørte Mads P alene op til og forbi tre udbrydere med et jagtende felt lige hælene.

Søndagens sejr betyder også, at han kan notere sig for tre sejre på to dage.

Hvis den tidligere verdensmester havde tunge stænger, er det ikke underligt. Men han formåede alligevel at holde sig fremme de sidste 30 kilometer, hvor udskilningen for alvor begyndte.

Med lidt over ti kilometer igen rev en gruppe med Boras Nils Politt og UAE Emirates-rytteren Brandon McNulty sig fri.

Kort efter fik de tilslutning af Quick-Steps Yves Lampaert, og selv om hullet var lille, var det nok til at bevare føringen helt til det sidste.

Mads Pedersen indså, at han selv skulle hente frontgruppen, så i ensom majestæt satte han efter.

Siddende spiste han langsomt forspringet og kørte forbi alle tre, før han rejste sig op og trådte de sidste meter til målstregen.

Havde løbet været bare ti meter længere, var han måske blevet hentet. I hvert fald kom Danny van Poppel og Elia Viviani fra henholdsvis Bora og Ineos buldrende forbi ham kort efter.

Sejren kunne der dog ikke røres ved, og dermed vandt Mads Pedersen endagsløbet for første gang i karrieren.