Sport19. august 2023

Mads Pedersen efter samlet sejr i PostNord Danmark Rundt: – Skal have en stor schnitzel med fritter

Selv om Mads Pedersen har haft et tætpakket program hele året, så er der ikke tid til at slappe af. Efter den samlede sejr i Danmark Rundt lørdag skal han allerede køre cykelløb igen søndag i Tyskland
Femte og sidste etape af PostNord Danmark Rundt 2023 – Enkeltstart – start og mål ved Kronborg i Helsingør lørdag den 19. august 2023. Nr. 1i årets PostNord Danmark Rundt Mads Pedersen. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)
Mads Pedersen skal allerede søndag køre cykelløb igen. Der skal bare lige en schnitzel og nogle fritter indenbords, og så er han klar igen.
 Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Mads Pedersen er en cykelrytter af en anden verden. For selv om han har haft en tætpakket løbskalender med både forårsklassikere, Giro d’Italia, Tour de France, VM og nu Danmark Rundt, så vil han ikke kalde det for en sæson endnu.

Lørdag kunne han lade sig hylde som samlet vinder af PostNord Danmark Rundt, og allerede søndag står han klar på startstregen i Hamborg, hvor han skal forsøge at køre med om sejren i Bemer Cyclassics.

– Ja, det er jo mit arbejde. Vi skal ned på færgen, jeg skal have en schnitzel med fritter, og så er det på cyklen igen i morgen, siger Mads Pedersen, da han kommer ned fra podiet i Helsingør, hvor der var mødt mange mennesker op.

Og specielt den støtten og stemningen på de danske landeveje, når feltet er kommet susende, har været en fornøjelse at være med til for dette års nummer fire ved VM.

– Det er altid en fornøjelse at komme hjem og køre cykelløb. Vi har fået det ud af det, som vi gerne ville have med to etapesejre.

De to etapesejre fordeler sig på ham og holdkammeraten Mattias Skjelmose, som det lykkedes Mads Pedersen at pille førertrøjen fra på den sidste og afgørende enkeltstart i Helsingør.

– Fra der var otte kilometer til målet, fik jeg ingen mellemtider. Så jeg kørte bare som et hul i jorden og håbede på, at jeg kunne holde den, siger han.

– Jeg ville gerne presse Mattias fra starten af. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at selv om vi er holdkammerater, så kørte vi imod hinanden i dag, siger Mads Pedersen.

Femte og sidste etape af PostNord Danmark Rundt 2023 - Enkeltstart - start og mål ved Kronborg i Helsingør lørdag den 19. august 2023. Nr. 1-2 og 3 i årets PostNord Danmark Rundt Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Magnus Cort. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)
Mads P vinder PostNord Danmark RUndt foran holdkammeraten Mattias Skjelmose (tv.) og Magnus Cort (th.)
 Foto: Ritzau Scanpix

Og presset var Mattias Skjelmose da også. Han blev nummer fem på lørdagens enkeltstart, men han var også noget stresset, lige før han rullede ud på ruten.

Her satte lynlåsen sig nemlig fast i hans dragt, da han skulle ud at tisse.

For Mads Pedersen handlede det dog bare om at give den en over nakken.

– Så jeg startede ud som død og helvede op til den første mellemtid i håb om, at det måske ville knække ham (Mattias Skjelmose, red.) en lille smule, griner han.

Magnus Cort blev nummer tre i løbet med et minut og 19 sekunder op til Mads Pedersen på førstepladsen.

Sponsoreret indhold