Sport19. marts 2024 (opd. 19. marts 2024)

Sådan vil Kasper Schmeichel omsætte VM-skuffelse til EM-triumf

Danmarks vej til EM-slutrunden har været præget af op- og nedture, men Kasper Schmeichel insisterer på, at landsholdet er stærkere end nogensinde før
Kasper Schmeichel er klar til at gå målrettet efter guldet - og han tror på det.
Kasper Schmeichel er klar til at gå målrettet efter guldet - og han tror på det.
 Foto: Søren Jul Lamberth

LÆS OGSÅ: Schmeichel runder milepæl i Parken

Kasper Schmeichel ser optimistisk frem mod fodboldlandsholdets deltagelse ved sommerens EM-slutrunde i Tyskland. Han rejser til nabolandet mod syd med ambitionen om tage guldet med hjem. Hvorfor ellers tage afsted, hvis man ikke kan drømme om at vinde, som han gentagne gange har formuleret sig.

Det var samme toner han i 2022 tog til Qatar med. Dengang endte VM-slutrunden med en gedigen fiasko, og Danmark rejste hjem efter gruppespillet efter blot at have scoret en enkelt gang og hentet et enkelt point.

Mens Schmeichel har en regel om hurtigt at få parkeret nederlag i en enkeltstående kamp, fylder den samlede skuffelse over lynexiten i Qatar stadig så meget, at den nu er blevet en motivationsfaktor før EM.

- Jeg har en regel om, at man til midnat skal være kommet videre efter en kamp. Indtil da må man føle glæde, sorg og så videre. Vi spillere skal sætte os op til en kamp tre dage senere, og derfor kan vi ikke hænge os i fortiden.

- Men vi har ikke glemt VM eller følelsen af at skulle hjem tidligt. Det er en del af motivationen, at det ikke skal ske igen, siger Kasper Schmeichel, der er mødt ind til årets første landsholdssamling.

I kølvandet på VM fulgte ti EM-kvalifikationskampe i 2023. Danmark kvalificerede sig, men der var bump undervejs med et kollaps i Kasakhstan, en sjældent lille sejr i San Marino og et nederlag i Nordirland som afrunding.

Præstationer og resultater medførte både kritik fra fans og medier, og det var helt berettiget, mener Schmeichel.

- Det er en del af fodbold. Hvis man skal tage alt det gode, når hele landet jubler, skal man også kunne tage kritikken. Meget af kritikken af os har også været retfærdig, for der har været bøvlede kampe. Der er ikke nogen, der stiller højere krav end os indefra.

- Jeg elsker ved fodbold, at der er debat, snak og holdninger. Der er ikke nogen holdninger, der er mere rigtige end andre, siger Schmeichel.

Målmanden er overbevist om, at der er grund til at være optimist på landsholdets vegne før et travlt 2024. Han kalder de kommende test mod Schweiz og Færøerne for "fede kampe", og han glæder sig til "en lille nordisk turnering" med test mod Sverige og Norge før EM.

- Derefter har vi EM i Tyskland, hvor vi kan få vores tilskuere med på en anden måde, end vi kunne få til VM. Og bagefter har vi så en Nations League-gruppe, som også ser sindssygt fed ud.

- Vi er et sted, hvor vi skal være optimistiske og glæde os, siger Kasper Schmeichel.

Han spiller sin landskamp nummer 100 på lørdag mod Schweiz.

Sponsoreret indhold