Sport18. marts 2024

Schmeichel runder milepæl i Parken - Rønnow står i Brøndby

Kasper Schmeichel får jubilæumskamp i Parken, når han runder 100 landskampe, men ærgrer sig over at vige pladsen tre dage senere
Kasper Schmeichel vil stå alle kampe for Danmark.
Kasper Schmeichel vil stå alle kampe for Danmark.
 Foto: SØREN JUL LAMBERTH

Kasper Schmeichel kommer som ventet til at stå sin landskamp nummer 100, når Danmark lørdag spiller testkamp mod Schweiz i Parken.

Til gengæld må han vige pladsen i målet, når Danmark tre dage senere møder Færøerne på Brøndby Stadion. Her skal Frederik Rønnow vogte buret.

Det siger fodboldlandstræner Kasper Hjulmand mandag eftermiddag, efter at landsholdsspillerne er mødt ind til samling i Helsingør.

- Kasper skal stå på lørdag. Han er en virkelig vigtig spiller for det danske landshold, og han er vores nummer et.

- Frederik Rønnow står tirsdag på Brøndby Stadion. Jeg synes, at det er en god mulighed. Vi har to testkampe, og det er på tide, at Frederik får lov til at komme ind i kassen, siger Kasper Hjulmand.

Schmeichel er stolt af, at han som den bare 11. danske herrespiller runder 100 landskampe.

- Jeg har drømt om det, siden jeg var barn, for jeg så min far opnå det. Som ung tænkte jeg, at det gør jeg da også bare, men så blev jeg 23, 24 og 25 år og havde stadig ikke fået debut og tænkte, at det godt kunne blive lidt svært.

- Jeg er utrolig stolt af at kunne opnå det, også når jeg kigger på listen over spillere med 100 kampe for Danmark. Det bliver ikke meget større end at blive en del af den liste, siger Kasper Schmeichel.

Til gengæld nager det ham ikke at skulle spille mod Færøerne.

- Det er derfor, at Kasper er landstræner. Det er op til ham, hvem der skal spille. Han kender min holdning og ved, at jeg vil spille alle kampe, hvis det er muligt, siger den 37-årige målmand.

Schmeichels plads på det danske landshold var sjældent diskuteret, før danskeren i sidste sæson havde problemer med at komme på holdet i Nice. Det skete samtidig med, at yngre danske keepere viste sig godt frem, og Frederik Rønnow var en mur for Union Berlin i Bundesligaen.

Landstræneren snor sig udenom at svare på, om Kasper Schmeichel også er tiltænkt en rolle som førstekeeper efter sommerens EM i Tyskland.

- Lige nu er vi i en tunnel frem mod EM. Hvad der sker på den anden side, må vi se. Jeg spiller med den bedste. Jeg kigger ikke på, om man er 18, 20 eller 36 år, jeg spiller med den bedste målmand, siger Kasper Hjulmand.

Han udtrykker stor begejstring for rugekassen med talentfulde målmænd, hvor tre keepere i aldersgruppen 21 til 23 år lyser særligt op.

- Vi er rigtig godt stillet på målmandsposten, for Mads Hermansen gør det også rigtig godt. Han tager virkelig gode skridt, og det bliver spændende at følge, at han forhåbentlig skal spille i Premier League med Leicester næste år. Fra samling til samling kan vi se, at han rykker sig, siger Hjulmand.

Han roser desuden Villarreals Filip Jørgensen og Cremoneses Andreas Jungdal.

Sponsoreret indhold