Sport9. februar 2024

Nicklas Bendtners familie gik i stykker: Lærte det på den rigtig hårde måde

Den tidligere landsholdsangriber fortryder, at forældrene nogensinde blandede sig i hans professionelle karriere
Set i bagklogskabens klare lys, ville familien Bendtner nok have gjort tingene anderledes i dag. 
Set i bagklogskabens klare lys, ville familien Bendtner nok have gjort tingene anderledes i dag.
 Foto: Birger Storm

36-årige Nicklas Bendtner gæstede fredag formiddag P1-programmet Ugens Gæst, hvor han dykkede ned i sin nye dokumentar og sin omdiskuterede karriere.

- Jeg har været glad for modtagelsen. Det gjorde mig stolt, fortæller han da snakken indledningsvis falder på premieren i Dagmar Bio mandag, hvor SE og HØR også var til stede.

- Når du får den (fodboldkarrieren, red.) ser det fantastisk ud. Men du får ikke billedet med bagved. De ting, der påvirker dig uden for banen. Jeg vil give et ærligt indblik i, hvordan det er på begge sider, fortæller Bendtner om motivationen bag projektet.

Skoser pressen

Beslutningen om at lave dokumentaren skyldes også, at han ofte har følt sig uretfærdigt behandlet af pressen. Der har, ifølge ham, været alt for stort fokus på udskejelserne uden for banen – frem for de sportslige præstationer gennem karrieren.

- Det er ikke sandfærdigt (meget af det, der er blevet skrevet, red.) og jeg er blevet portrætteret forkert, fortæller han om pressens fremstilling af ham og uddyber:

- Fodboldspillet er blevet glemt. Livet ved siden af blev farverigt og der blevet snakket i negative vendinger om min person – ikke fodboldspilleren. Jeg var bare en ung knægt med stor selvtillid, som gerne ville vise sig frem. Men jeg mente ikke noget ondt med det, forklarer han.

De mange dårlige beslutninger endte på forsider verden over. De vilde byture på Londons natklubber, spritkørsel i København og voldsdommen efter et overfald på en taxachauffør.

- Der er ting, jeg har gjort, jeg bestemt ikke er stolt af. Andre ting kunne være sket for enhver, fortæller Nicklas Bendtner. Han understreger samtidig, at setuppet omkring generationerne efter ham er blevet meget mere professionelt:

- Nu er spillerne under observation, og de har rådgivere og psykologer tilknyttet. Det havde vi ikke, da jeg var ung.

'Ville bare have min familie'

Samtalen kommer også omkring et smertefuldt kapitel i eksfodboldspillerens familiehistorie. Da Nicklas Bendtner som ung ”blæste hatten af”, følte han ikke, at han havde nogen omkring sig til at klodse bremserne på hverken sit forbrug eller opførsel. At ingen rigtig havde hans bedste interesse for øje.

I dag står det smerteligt klart for den 36-årige eksangriber, at familien aldrig skulle have haft ansvaret for hans økonomi eller karriere.

- Vi skulle have trukket stikket, haft nogle professionelle ind over og bare have været en familie. Det lærte vi på den rigtig, rigtig hårde måde. Vi endte et rigtig dårligt sted som familie, forklarer han.

Han mindes, hvordan han flere gange fortalte forældrene, at han bare ville "have sin familie", men en dag var det for sent.

Da Bendtner bliver adspurgt til detaljerne omkring bruddet med sin far, og hvorfor han ikke medvirker i dokumentaren, bliver han en anelse mere fåmælt:

- Af respekt for min far og min familie, går jeg ikke yderligere ind i det, forklarer han.

Store fremtidsplaner

Bendtner, der engang var udråbt som det største talent i dansk fodbold, forsøger ikke at dvæle ved fortiden. Medmindre det handler om de - trods alt - mange gode minder han også har fra sin tid som aktiv fodboldspiller. Siden han lagde fodboldkarrieren på hylden, har han kastet sig ud i forskellige underholdningsprojekter:

Det har han blandt andet gjort TV-programmet "Nicklas Pranker" og i podcasten "Stolpe Ind".

- Du skal hele tiden udfordre dig selv. Du kan ikke bare læne dig tilbage, så dør du som menneske, forklarer han.

Han har før fortalt om sin forkærlighed for skuespil, og han vil da heller ikke afvise, at det i fremtiden også kunne være en mulighed:

- Jeg vil gerne spille med i en film. Jeg ville sige ja, det ville være interessant, fortæller han.

Trænerdrømmen rumsterer også stadig hos Bendtner. Men for nu har han travlt med at nyde sin frihed:

- Når jeg føler mig klar, vil jeg afsøge mulighederne. Jeg vil kun gå ind i det på 100 procent.

Hvad fremtidsplanerne med kæresten Sus Wilkins indebærer, det kommer udsendelsen ikke omkring. Helt sikkert er det dog, at de to har besluttet sig for at gå all in. Forleden kom det frem, at de har købt lejlighed sammen på Vesterbro.

Sponsoreret indhold