Sport13. juli 2023

Medie: Pione Sisto støtter portugisisk sekt

Pione Sisto ejer tæt på fem hektar land i Portugal, hvor der bor en åndelig sekt, der vil være en suveræn stat, skriver portugisisk medie
Pione Sisto, FC Midtjylland Semifinalekampen i Sydbank Pokalen mellem FC Midtjylland og Vejle Boldklub, i Herning onsdag d. 4. maj 2022. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
Pione Sisto ejer tæt på fem hektar jord i Portugal, hvor en åndelig sekt holder til.
 Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Det seneste år har ikke ligefrem været en dans på røde roser for Pione Sisto, hvor den tidligere landsholdsspiller har været ude i kulden hos FC Midtjylland.

Nu er der endnu en gang opmærksomhed om Pione Sisto for hans gøren og laden udenfor fodboldbanen.

For det portugisiske medie Visao skriver, at Sisto ejer 4,7 hektar jord i Seixo da Beira ved Oliveira do Hospital i den centrale del af Portugal.

Her leder den "spirituelle filosof" Água Akbal Pinheiro en sekt, der vil være en suveræn stat.

Pione Sisto bliver beskrevet som en ven af sekten, der er et selvudråbt kongerige "Kingdom og Pineal".

På sektens hjemmeside skriver de om deres mission og filosofi, der bliver beskrevet som "H.E.A.R.T" (Hjerte på dansk), der står for Honour, Earth, Abundance, Respect, Trust.

"At inspirere og motivere til positiv handling med henblik på at opnå H.E.A.R.T.s vision Pineal At ære jorden i overflod med respekt og tillid," står der blandt meget andet på hjemmesiden.

Desuden tror de mellem 40 og 100 beboere i det selvudnævnte kongerig på, at naturlig kost og medicin er med til at styrke kroppen.

Det hænger meget godt i tråd med Pione Sistos holdning til, at han ikke behøvede vaccinen mod covid-19, da virussen var på sit værste i verden.

Sponsoreret indhold