Sport23. maj 2024

Magasin løj om interview med Michael Schumacher: Nu får familien erstatning

Familien Schumacher hev det tyske magasin Die Aktuelle i retten, efter de sidste år løj om at have et eksklusivt interview med Michael Schumacher. Nu er hammeren faldet
Det tyske magasin Die Aktuelle skal betale en erstatning på 1,5 millioner kroner til familien Schumacher. Det sker efter de udgav en falsk forside, hvor de påstod at have det "første interview" med den tidligere racerkører.
Det tyske magasin Die Aktuelle skal betale en erstatning på 1,5 millioner kroner til familien Schumacher. Det sker efter de udgav en falsk forside, hvor de påstod at have det "første interview" med den tidligere racerkører.
 Foto: Firo/AP/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Dansk landsholdsstjerne slår fast: Skal ikke hjem til Danmark

Den 15. april 2023 kunne man på forsiden af Die Aktuelle læse, at de havde fået ”det første interview” med den tidligere racerkører siden den alvorlige skiulykke i Alperne i 2013.

Noget de selv kaldte en ”verdenssensation”.

Problemet var bare, at Michael Schumacher, som fik en alvorlig hjerneskade efter skiulykken, ikke selv har svaret på spørgsmålene som Die Aktuelle har stillet.

I stedet er svarene kommet fra et AI-program, som via kunstig intelligens fandt på formodede citater fra racerkøreren.

Det blev familien Schumacher rasende over, og derfor hev de Die Aktuelle en tur i retten.

Nu skriver Daily Mail, at Die Aktuelle skal betale en erstatning til familien.

Erstatningen lyder på 200.000 euros eller omkring 1,5 millioner danske kroner.

En talsperson for Schumacher-familien har bekræftet, at erstatningsbeløbet på 1,5 millioner kroner er rigtig.

Siden den alvorlige ulykke har Michael Schumachers familie – af hensyn til den tidligere racerkørers privatliv – ikke været meget for at fortælle, hvordan situationen ser ud.

I 2021 kom der dog en sjælden opdatering i Netflix-dokumentaren ”Schumacher”.

– Vi bor derhjemme. Vi har terapi. Vi gør alt, hvad vi kan, for at Michael skal få det bedre, og for at sikre, at han er komfortabel, og at han mærker vores familie og bånd.

– Det private er privat, som han altid sagde. Det er meget vigtigt for os, at han fortsat kan nyde sit privatliv så meget som muligt. Michael beskyttede altid os, og nu beskytter vi Michael.

Chefredaktøren for Die Aktuelle endte med at blive fyret efter forsiden ramte butikkerne.

Sponsoreret indhold