Sport20. april 2023 (opd. 22. april 2023)

Michael Schumachers familie raser over BIZAR forsidehistorie

Et tysk magasin er landet i alvorlige problemer efter at have løjet om at have interviewet den tidligere racerkører
Et tysk magasin har bragt falske citater fra Michael Schumacher, der styrtede på ski og røg i koma for ti år siden.
Et tysk magasin har bragt falske citater fra Michael Schumacher, der styrtede på ski og røg i koma for ti år siden.
 Foto: Ritzau Scanpix

SENESTE: Nu er chefredaktøren fyret

Familien til den tidligere racerkører Michael Schumacher er rasende på et tysk magasin - og det er umiddelbart ret forståeligt.

Magasinet ved navn Die Aktuelle kørte nemlig en yderst bizar forsidehistorie for nylig.

Her havde de et kæmpe billede af en smilende Michael Schumacher, mens de proklamerede, at de havde det første eksklusive interview med racerkøreren, der som bekendt var i en alvorlig skiulykke for ti år siden.

Der var bare lige det lille problem, at det tyske magasin på ingen måde har interviewet den tidligere racerkører, der ikke har vist sig i offentligheden siden styrtet i de franske alper.

Magasinet har i stedet benyttet sig af et AI-program, der via kunstig intelligens fandt på formodede citater fra Michael Schumacher, skriver ESPN.

- Mit liv har ændret sig totalt, lyder overskriften på den bizarre artikel i det tyske magasin.

På forsiden står der "verdenssensation" om interviewet, hvor der dog også nedenunder står: "Det lyder bedragerisk ægte".

I artiklen kan man læse AI-programmets udlæggelse af, hvad Michael Schumuacher højst sandsynligt ville sige om ulykken og sin fremtid.

- Det var en forfærdelig tid for min kone, børn og hele familien, lyder et af de falske citater for eksempel.

- Jeg kom så slemt til skade, at jeg lå i koma i månedsvis, fordi min krop ellers ikke havde kunnet klare det. Det var virkelig hårdt, men de ansatte på hospitalet formåede at få mig tilbage til min familie, lyder et andet.

ESPN har talt med Schumacher-familiens talsperson, som bekræfter, at de er rasende over historien, og at de nu vil gå rettens vej.

Forsidehistorien med det falske interview udkom 15. april og har også efterladt mange af racerkørerens fans rasende.

- Smagsløst, lyder det for eksempel fra en på sociale medier.

Det er da heller ikke første gang, at Die Aktuelle lander i problemer, når det kommer til historier om Michael Schumacher.

Tilbage i 2014 havde de en forside med et billede af den tidligere racerkører, hvor der stod: "Vågen". Inde i bladet viste det sig dog, at mediet blot havde historier om andre mennesker, der var vågnet fra koma.

Michael Schumachers ulykke fandt sted tilbage i 2013.

Her slog han hovedet og blev lagt i koma, og siden har hans tilstand været omgærdet af mystik, men han skal angiveligt bo med sin hustru, Corinna, i deres hjem i Schweiz.

Sponsoreret indhold