Sport19. august 2023

Stressende optakt for Mattias Skjelmose: – Lynlåsen satte sig fast ved sidste pissetur

Lige før Mattias Skjelmose trillede ned af startrampen på enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt satte lynlåsen i hans dragt sig fast, da han skulle på toilettet. Dragten var nødt til at blive klippet op
Mattias Skjelmose blev stresset, da han skule tisse en sidste gang før den afgørende enkeltstart i Danmark Rundt. Lynlåsen i hans dragt satte sig fast.
Mattias Skjelmose blev stresset, da han skule tisse en sidste gang før den afgørende enkeltstart i Danmark Rundt. Lynlåsen i hans dragt satte sig fast.
 Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Alt var som det plejede for Mattias Skjelmose, der før den afsluttende enkeltstart i PostNord Danmark Rundt varmede op på sin enkeltstartscykel i førertrøjen foran Lidl-Trek-bussen i Helsingør.

Også da han kort før start gik ind i bussen for lige at tisse en sidste gang. Men det var til stor undren for de mange tilskuere, at han trådte ud af bussen iført sin normale holddragt og ikke førertrøjen.

– Da jeg skulle ind og have min sidste pissetur, der sad lynlåsen fast. Der vurderede jeg, at det var bedre at skifte dragt end at køre med bar mave, fortæller Mattias Skjelmose efter etapen med et smil på læben.

– Vi var nødt til at klippe den op for at få den af. Så det var lige et stressmoment, griner han.

På enkeltstarter kører rytterne i de såkaldte "speedsuits", hvor det er heldragt og lynlåsen, som altså satte sig fast, sidder på ryggen.

Mattias Skjelmose tabte førertrøjen og dermed også den samlede sejr til holdkammeraten Mads Pedersen på enkeltstarten.

Mads Pedersen vandt etapen komfortabelt, mens Mattias Skjelmose måtte tage til takke med en en femteplads 45 sekunder efter holdkammeraten.

Selv om Skjelmose tabte løbet i Helsingør, så er han ikke så ærgerlig, som han kunne have været.

– Det kunne da være værre. Jeg kunne have tabt den til samtlige andre ryttere, så hvis det skulle være til nogen, skulle det være ham (Mads Pedersen, red.), siger han.

– Selvfølgelig ville jeg gerne have vundet selv, men når jeg får sådan en køretur, som jeg gør i dag, så er der ikke noget at ærgre sig over. Det var den bedste mand, der vandt.

Mads Pedersen endte med at vinde PostNord Danmark Rundt samlet for anden gang med 41 sekunder ned til Mattias Skjelmose på andenpladsen.

Magnus Cort runder podiet af på tredjepladsen et minut og 19 sekunder efter Mads Pedersen.

Sponsoreret indhold