Sport13. maj 2023

Kasper Fisker og Kasper Kirkegaard på mission: – Min kæreste er virkelig stolt

De to gode venner tager på lidt af et eventyr til august, når de skal gå fra Danmark til Polen og så videre ind i Ukraine
Kasper Kirkegaard og Kasper Fisker har måtte tage nogle seriøse snakke med hver deres partner inden afrejsen i august. nbsp;
Kasper Kirkegaard og Kasper Fisker har måtte tage nogle seriøse snakke med hver deres partner inden afrejsen i august.
 Foto: Søren Jul Lamberth

330 kilometer på gåben med fuld oppakning – på seks dage.

Sådan lyder menuen for den tidligere professionelle fodboldspiller Kasper Fisker og radioværten Kasper Kirkegaard, når de til august begiver sig ud på noget af et eventyr.

Sammen vil de forsøge at samle penge ind til krigsramte ukrainske børn, imens de selv tilbagelægger de mange kilometer til fods.

Men det at skulle ind i et krigsramt land, det er ikke nødvendigvis noget, dem på hjemmefronten er stor fan af, da skal.

Det fortæller de to gode venner i SE og HØRS podcast "Af Banen".

– Min kone var sådan lidt ”Okay, I skal ind i Kyiv?”, men der handler det for mig meget om at holde familien orienteret og forsikre dem om, at vi er i sikre hænder, siger Kasper Fisker.

I Kasper Kirkegaards familie er der lidt forskellige holdninger til projektet.

– Min kæreste er virkelig stolt. Han synes, det er et virkelig fedt projekt. Han er okay med det. Så har jeg noget bonusfamilie, der ikke synes, det er okay. De kunne ikke rigtigt se pointen i det og spurgte, om vi ikke kunne samle penge ind på en anden måde, fortæller radioværten.

Ud over at skulle gå 330 kilometer og rejse i et krigsramt land, så skal de to gutter også undvære familien i lige godt to uger. Det bliver også en udfordring. Måske især for Kasper Fisker, der har tre børn derhjemme, som han må være foruden.

– Sidst det skete, var da jeg var fodboldspiller, og der skete det én til to gange om året, når vi var på træningslejre. Der har jeg været vant til det, men nu er jeg et sted, hvor jeg ikke er vant til det, og det bliver vildt. For mig, men også for dem, tror jeg. De kommer forhåbentlig til at savne mig, smiler han, imens den anden Kasper, eller "Store Kasper", som han kom til at hedde under podcasten, bryder ind:

– De savner dig næsten, bare du går fra huset derhjemme. Så står de i vinduet og vinker og hyler, fordi de gerne vil have far tilbage. Det er jo en af de få gode ting at sige om Kasper Fisker. Han er dæleme en god far.

I fraværet af farmand må konen, Stephanie Fisker, stå for at holde de tre børn i ørerne.

– Jeg er rigtig meget sammen med vores børn. Det er mig, der henter og bringer hver dag, fordi min kone, Stephanie, har noget mere travlt, end jeg har. Vi har heldigvis begge nogle privilegerede jobs, så vi kan være meget hjemme og er fleksible. Det bliver måske også rart nok at prøve at slippe for de praktiske ting. Jeg glæder mig til, at hun skal stå for det. Det trænger hun sgu til, griner den tidligere Brøndby-spiller, der også på den får en kommentar med på vejen af rejsekammeraten:

– Hvis Stephanie hører den her podcast, så får du slag, når du kommer hjem, nu du siger, at du står for alt det praktiske, griner Kasper Kirkegaard, hvilket også får Fisker til at slå fast, at det bliver svært at må undvære konen og børnene i så lang tid.

– Det bliver specielt at skulle være væk fra Stephanie og børnene i så lang tid. Specielt, når man ikke er vant til det. Det er to år siden, jeg stoppede med fodbolden nu. Jeg tror kun, jeg har prøvet at være væk fra dem i tre sammenhængende dage i perioden efter. Nu bliver det tolv dage, og der kommer helt sikkert et afsavn, man skal håndtere, slår han fast.

De to gutter planlægger at tage afsted d. 12 august, hvis alt går, som det skal.

Sponsoreret indhold