Kendte28. april 2023 (opd. 11. maj 2023)

Kasper Kirkegaard og Kasper Fisker i vildt eventyr: Skal gå til Polen for at samle penge ind

Radioværten og den tidligere professionelle fodboldspiller skal på lidt af en mission med det formål at samle penge ind til Ukraine
Kasper Kirkegaard og Kasper Fisker har sat sit for at begive sig ud på noget af et eventyr, når de skal gå fra Danmark til Polen og videre ind i Ukraine. nbsp;
Kasper Kirkegaard og Kasper Fisker har sat sit for at begive sig ud på noget af et eventyr, når de skal gå fra Danmark til Polen og videre ind i Ukraine.
 Foto: @Kasperkirkegaard_ Instagram

Der er relativt langt fra Danmark til Polen.

Men der er rigtig langt fra Danmark til Polen, hvis det foregår til fods.

Ikke desto mindre så er det præcis, hvad den radioværten Kasper Kirkegaard og tidligere Brøndby IF-spiller Kasper Fisker har tænkt sig – at gå fra Danmark til Polen.

Det fortæller de Kasper Kirkegaard til SE og HØR.

– Vi er begge lidt nogle eventyrnørder, og så besluttede vi os for at gøre det, siger han til SE og HØR.

Det er dog ikke bare for sjov, at de hopper i vandretøjet.

Sammen begiver de sig nemlig ud i projektet "Walk For Kids Ukraine", der har til formål at samle penge ind til netop krigsramte børn.

– Vi vil begge gerne gøre noget ved alt det hæslige, der foregår i Ukraine. Det her var en måde, hvor vi forhåbentlig kan skabe noget opmærksomhed om det og samtidig gøre en forskel, forklarer Kasper Kirkegaard.

Den lange gåtur kommer til at sprede sig over seks dage, hvorefter en bil står klar til at hente dem og fragte dem videre ind i Ukraine.

I alt skal de to gå cirka 330 kilometer på de seks dage – altså 55 kilometer om dagen. Det er vel og mærket med en oppakning på godt 30 kilo på ryggen.

– Vi er allerede gået i træning. Vi har blandt andet gået ti kilometer med 25 kilo på ryggen, og det er altså hårdt. Det bliver sjovt, men også hårdt.

Når de kommer over den ukrainske grænse, skal de blandt andet mødes med borgmesteren i hovedstaden Kyiv, Vitali Klitschko.

Derfra er planen at rejse videre i Ukraine med to barnevogne fyldt med legetøj, der skal deles ud til børn på børnehjem.

– Det er meningen, at vi skal besøge et børnehjem i byen Irpin, hvor de har været rigtig hårdt ramt. De skal have noget legetøj, som vi har med.

Hele projektet foregår i samarbejde med "Legeheltene", der er en nonprofitorganisation, som hjælper for eksempel indlagte børn og børn på flugt.

En organisation, som Kasper Kirkegaard har været ambassadør for i flere år.

De to venners formål med turen er ikke bare at komme til Ukraine med legetøj, men sideløbende samle penge ind til de ukrainske børn.

– Vi har selv alt med, vi skal bruge, blandt andet mad og telt, så vi ikke skal bruge penge undervejs. Alt skal gå til de ukrainske børn, uddyber Kasper Kirkegaard, der mødte Kasper Fisker, da de begge var med i programmet 'Langt Fra Landsholdet'.

– Vi havde det bare virkelig sjovt sammen og blev gode venner. Vi har holdt kontakten ved lige siden da, og nu gør vi det her sammen. Vi glæder os.

Turen er planlagt til at skulle starte 12 august.

Sponsoreret indhold