Sport 12. september

Jonas Vingegaard overvejer af rykke familien til udlandet: - Det fungerer ikke

Den 26-årige købte hus med hustruen Trine Marie Hansen i sommeren 2022, men nu indser den lille familie langsomt, at det måske er på tide med en base i udlandet i stedet
Måske udlandet for fremtiden kan få glæde af parret Jonas og Trine, samt deres lille datter Frida 
Måske udlandet for fremtiden kan få glæde af parret Jonas og Trine, samt deres lille datter Frida
Foto: René Schütze

Læs også: Trine: Det ved danskerne ikke om Jonas Vingegaard

Den danske Tour de France-vinder og Vuelta-aktuelle rytter, Jonas Vingegaard, undersøger for tiden sammen med resten af sin familie muligheden for at finde et lille hjem til dem uden for Danmarks grænser.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Indtil nu har Vingegaard, Trine og deres lille datter Frida haft base i den naturskønne fiskerby Glyngøre, men det kan godt ændre sig i fremtiden.

Overfor TV 2 Sport forklarer han, at overvejelserne sker af hensyn til både hans bragende succes indenfor cykelsporten, men bestemt også af hensyn til datteren, der fylder tre år her i september.

– Vi overvejer det, fordi vi ligesom gerne vil have en base. Indtil videre har vi boet hjemme i Danmark og har rejst rundt til hele verden. Og det fungerer ikke, siger Jonas Vingegaard, der altså på det seneste har befundet sig en del på både de spanske og de schweiziske kanter.

– Vi har indset, at det ikke rigtigt fungerer for Frida og for os alle sammen at rejse så meget. Vi har behov for at være et sted. Og det er derfor, vi ligesom kigger ind i det, fortsætter han.

Det skyldes, at den 26-årige cykelrytter har trænet med sit hold Jumbo-Visma i Schweiz, og derfor har Jonas og resten af familien da også haft det charmerende alpeland i kikkerten, når de har skulle slå sig fast på en ny adresse.

Fordi det netop er Schweiz, som familien har i tankerne, så har Jonas Vingegaard da også forhørt sig hos sin gode kollega Mads Pedersen, som bor i Schweiz i øjeblikket.

Da TV 2 påpeger skattefordelene ved at bo netop der, svarer Jonas Vingegaard:

- Nej. Men jeg har nu ikke noget imod at betale skat i Danmark. Det ville jeg faktisk hellere. Men for at få det til at fungere med familien er det måske en nødvendighed at flytte ud, afslutter Jonas Vingegaard.

Vingegaard fortæller, at familien endnu ikke har haft en base i Spanien, men at de var der meget sidste vinter.

I marts sidste år kastede Jonas Vingegaard ellers 3.475.000 kr. efter en rødstensvilla med havudsigt i hjembyen i det nordjyske. Jonas Vingegaard og husturen Trine Marie Hansen ejer også en anden kystvilla på samme vej. I 2019 købte de en ældre og mindre villa på 135 kvadratmeter, som de betalte 2.150.000 kr. for.

Uanset om det bliver Spanien eller Schweiz, der bliver base for folkehelten og hans familie fremover, så må man gå ud fra, at det bliver med bedre toiletforhold, end når han befinder sig på den tohjulede.

Den danske stjerne afslørede mandag, at han midt under en etape i et af verdens største cykelløb, Vuelta a España, fik akut maveonde, og måtte undgå kameraerne så vidt muligt for at få ordnet sagerne.

- Det var ikke mit stolteste øjeblik i karrieren. Det skete kun én gang. Til gengæld havde jeg dopingkontrol bagefter, og der trykkede det lidt. Det var ikke sjovt, men det kan ske, fortalte Vingegaard.

Sponsoreret indhold