Jonas Vingegaard

Cykelrytter

To gange Tour de France-vinder og familiens mand. Fra beskedne begyndelser til toppen af podiet, Vingegaard har ikke bare erobret bjergene, men også vores hjerter med sin dedikation både på og uden for cyklen.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-15/20210723_CFI05392_preview.jpg
VIPedia
Navn: Jonas Vingegaard
Medvirker i: Vinder af Tour de France i 2022 og 2023, Kører for Team Visma | Lease a Bike
Født: 10. december 1996 (28 år)
Beskæftigelse: Cykelrytter
By: Ticino i den italienske del af Schweiz
Ægtefælle: Trine Marie Hansen

Nyeste artikler om Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaards deltagelse ved Tour de France

Jonas Vingegaard har markeret sig som en af de førende navne i cykelverdenen med sine imponerende præstationer i Tour de France. I 2022 vandt han løbet, understøttet af sin dominans i bjergene og et stærkt holdarbejde fra Jumbo-Visma, der også vandt deres første Tour-titel. Vingegaard startede den afgørende etape med en føring på 3 minutter og 34 sekunder over Tadej Pogacar. Året efter, i 2023, vandt han Tour de France for andet år i træk efter en hård kamp over 3.405 kilometer, der inkluderede otte bjerg-etaper. Vingegaard cementerede sin føring med en afgørende sejr i en enkeltstart og et næsten 6 minutters forspring i løbets hårdeste bjergetape, hvilket efterlod Pogacar udmattet og ude af stand til at indhente det danske cykelfænomen.

Jonas Vingegaards fejring i tivoli

Jonas Vingegaard og andre danske cykelhelte blev fejret i Tivoli den 27. juli 2022 for deres præstationer og for at fremhæve Danmark som cykelnation. Fejringen startede kl. 16.00 med ankomst ved Tivolis hovedindgang, efterfulgt af et program på Plænen med taler, interviews, fællessang, og musik, hvor både publikum og ryttere deltog i hyldesten.

Jonas Vingegaards løn

Jonas Vingegaards løn er ikke offentligt tilgængelig, men topcykelryttere kan tjene millioner om året inklusiv præmiepenge og sponsorater. For sin første tour-sejr fik han lige over 4,3 millioner kroner. Årslønnen hos Jumbo-Visma skulle efter sigende være på 11 millioner kroner.

Hvad vejer Jonas Vingegaard?

Jonas Vingegaard vejer omkring 60 kg, hvilket er typisk for professionelle bjergspecialister i cykelsporten.

Hvor høj er Jonas Vingegaard?

Han er 175 cm høj, hvilket understøtter hans evner i bjergene ved at have en lav vægt i forhold til højde.

Hvor gammel er Jonas Vingegaard?

Jonas Vingegaard er født den 10. december 1996, hvilket gør ham 27 år gammel pr. 2023.

Jonas Vingegaards uddannelse

Jonas Vingegaard gik på Hillerslev Skole op til syvende klasse og fortsatte derefter sin uddannelse i ottende og niende klasse på Tingstrup Skole i Thisted. Han tog et yderligere skridt i sin akademiske og cykelmæssige udvikling ved at deltage i en 10. klasse med fokus på cykling på ISI Idrætsefterskole i Ikast. Efterfølgende fortsatte han sine studier på Thisted Handelsgymnasium.

Jonas Vingegaards hus

Jonas Vingegaard købte før han flyttede til Schweiz et drømmehus i Glyngøre sammen med sin kæreste Trine. Huset, en 181 kvadratmeter stor villa bygget i 1993, ligger med udsigt til Sallingsundbroen og kostede 3.475.000 kr. Ejendommen har en garage/værksted ideel til Jonas' cykler. Parret ejer også en anden villa på samme vej, købt i 2019 for 2.150.000 kr. Fremtidsplanerne for de tidligere hjem er ukendte.

Jonas Vingegaard og doping

Jonas Vingegaard har aktivt adresseret dopingrygter, der følger med succes i cykelsporten, især efter at have domineret på visse etaper af Tour de France. Han har sammenlignet nutidens cykling med fortidens, understregende at nutidens ryttere konkurrerer på en anden form for "brændstof" end tidligere generationer, hvilket antyder en renere sport fri for doping.

Sponsoreret indhold