Sport13. august 2023

Hele fodboldverdenen taler om Rasmus Højlund: Scoret for 620 mio. kr.

For halvandet år siden havde han svært ved at flytte hjemmefra – nu hyldes Højlund som Messias i England
Rasmus Højlund
Lørdag blev Rasmus Højlund præsenteret på Old Trafford som den nyeste spiller hos Manchester United. En livslang drøm er gået i opfyldelse.
 Foto: Manchester United

LÆS OGSÅ: Nu forklarer Rasmus Højlund, hvorfor politiet forsøgte at beslaglægge bilen: – Det var helt til grin

I et årti har mulerne hængt nedad på de millioner af fans, som Manchester United har kloden rundt.

Resultaterne har været for dårlige for storklubben – men nu har ”De røde djævle” en plan – og hovedpersonen er en 20-årig knægt fra Hørsholm, som klubben nu har betalt uhyrlige 620 mio. kr. for at få i den røde trøje, når bonusser kommer til.

Rasmus Højlund
Der er ingen tvivl om, at Højlund har været vild med klubben, lige siden han var helt lille.
 Foto: Manchester United

– Det er ingen hemmelighed, at jeg har været fan af denne fantastiske klub, siden jeg var en lille dreng, og jeg har drømt om at gå ud på Old Trafford som Manchester United-spiller, siger Højlund, som ser frem til at komme på græs på ”Drømmenes Teater”, som Manchester Uniteds stadion, Old Trafford, kaldes.

Jeg er fast besluttet på at betale på den tillid, som klubben har vist i mig. Det er stadig tidligt i min karriere, men jeg ved, at jeg er klar til at tage dette skridt op og spille med denne gruppe af verdensklassespillere.

Rasmus Højlund og Erik Ten Hag
Da jeg havde talt med manager vidste jeg, at klubbens miljø ville være perfekt for min udvikling, siger Højlund om sit kommende samarbejde med Erik Ten Hag.
 Foto: Manchester United

– Da jeg havde talt med manageren, vidste jeg, at klubbens miljø ville være perfekt for min udvikling. Jeg ser frem til muligheden for at arbejde med en af de bedste trænere i verden, lyder det fra den danske angriber.

Rasmus Højlund
– Både min familie og min kæreste hjælper mig med at holde mig nede. Det betyder rigtig meget, sagde scorekarlen, da SE og HØR mødte ham i landsholdslejren tidligere i år.
 Foto: Søren Jul Lamberth

– Jeg var selvfølgelig trist, men det skyldtes ikke kun F.C. København. Jeg skulle sige farvel til min kæreste, mine venner og min familie, har han fortalt Tipsbladet.

I stedet for at tude over modgangen, trak purunge Højlund i træningstøjet og kæmpede sig op i hierarkiet, og blev efter bare et halvt år i Østrig solgt videre til Italien, hvor ham imponerede så meget, at landsholdet kaldte. Her har han scoret seks mål i seks kampe, og det har været med til at gøre danskeren til en af de mest eftertragtede angribere i europæisk fodbold.

Rasmus Højlund
Rasmus har allerede vist sit værd i rødt. Enhver roligan har elsket ham, lige siden han scorede fem mål i to kampe for landsholdet i foråret.
 Foto: Ritzau Scanpix

Nu venter så næste udfordring for Rasmus: Scor mål for 620 millioner – eller bliv til grin foran hele verden.

Læs om de dyreste danskere gennem tiden i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold