Sport3. juli 2023

Har Magnus Cort fået mundkurv på? Må ikke tale om "helikopteren"

Magnus Cort har et fast sejrsritual, som holdet har sagt, at han ikke må tale offentligt om
Cycling – Giro d'Italia – Stage 10 – Scandiano to Viareggio – Italy – May 16, 2023 EF Education-EasyPost's Magnus Cort celebrates winning stage 10 REUTERS/Jennifer Lorenzini
Magnus Cort fik sin seneste store sejr i Giro d'Italia i maj, hvor han vandt 10. etape.
 Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters/Ritzau Scanpix

Under sidste års Tour de France kunne danske Magnus Cort afsløre, at han har et helt særligt ritual, når han vinder en stor sejr.

"Når jeg vinder sådan her, så er der et lille ritual … Jeg skal hjem i bad, hvor jeg sætter Rammstein på for fulde drøn. Så kommer Snapchat frem, mens jeg hinker rundt på værelset – nøgen," skrev Magnus Cort sidste år i sin klumme i B.T.

Det var noget medierne fik øjnene op for, og det lader til, at hans hold, EF, måske ikke lige synes, at det var det bedste at tale om offentligt.

I "AftenTour" på TV 2 blev Magnus Cort i hvert fald spurt ind, hvad det betød, da hans barndomskammerat i en videobesked håbede, at han kom til at høre noget Rammstein i løbet af Touren.

– Noget Rammstein, siger din gode ven? Hvad går det ud på? spørger værten Rasmus Staghøj.

– Ja…, griner Magnus Cort, mens stemningen i det udendørs studie bliver lidt akavet.

– Det kan jeg næsten ikke komme ind på, har jeg fået besked på af holdet. Men de snakker forhåbentligvis ikke dansk, fortsætter Magnus Cort med et stort grin på ansigtet.

– Er det noget, der ikke må komme i fjernsynet, det handler om eller hvad? fortsætter Rasmus Staghøj, der godt har fanget, hvad det handler om.

Ja, det er det. Det er noget med en helikopter og sådan lidt, fortsætter Cort smilende.

Gennem sin professionelle cykelkarriere, har Magnus Cort fået en god portion sejre, hvor hele ni af dem er kommet i en grand tour (Giro d'Italia, Tour de France eller Vuelta a España.

– Jo, det er det næsten blevet efterhånden, fortsætter den 30-årige dansker, der har smilt op til begge ører under hele segmentet.

Under sidste års Tour de France var der god grund til at lave sejrsritualet for Magnus Cort, der kørte sig i den prikkede bjergtrøje i Danmark. Den sad på ham i seks dage.

Det blev også til en meget imponerende etapesejr på 10. etape.

I år har Magnus Cort også flere muligheder for at tage en etapesejr, da han har fået en fri rolle af holdet.

Sponsoreret indhold