Sport27. september 2022

Efter forsikringsbrøler: Nu får spillerne i Ajax København lov til at smutte

Alle spillere i Ajax København får muligheden for frit at smutte fra klubben, fortæller bestyrelsesformand
Daniel Svensson var direktør i Ajax København fra 2019 til 2022. Mens forsikringsbrølerne fandt sted.
Daniel Svensson var direktør i Ajax København fra 2019 til 2022. Mens forsikringsbrølerne fandt sted.
 Foto: Jesper Sunesen

Alle spillere på kontrakt, får muligheden for at blive fritstillet fra klubben.

– Det er rigtig nok. De nuværende betingelser er meget pressede for unge mennesker, så har vi forståelse for, at de gerne vil løses fra deres kontrakt, bekræfter bestyrelsesformand i Ajax København, Henrik Ritlov, over for SE og HØR.

– Det er et valg, de får. Hvis de ikke føler sig trygge med fremtiden, eller har nogle andre muligheder, så skal de have lov til at gøre det, der er bedst for dem selv i de her turbulente tider, fortsætter han.

Han fortæller, at de ikke kan tillade sig at tænke på sig selv, men at de også skal tænke på de enkelte spillere.

Bliv hjemme i dag og hold ved!

Spillerne skulle i dag have trænet. Men de kan godt lade være med at pakke tasken.

Træningen bliver nemlig ikke til noget.

Der er ikke styr på en arbejdsskadeforsikring til dem i dag, og derfor er det ikke forsvarligt for dem at træner. Det bekræfter Torben Vinther, der er direktør i Håndbold Spiller Foreningen til SE og HØR.

Og netop Håndbold Spiller Foreningen sørger for, at de unge Ajax København-spillere ikke er alene med beslutningerne i denne hårde tid.

– Det er frygtelig hårdt for spillerne og staben omkring holdet ikke at vide, hvornår de ved, hvad der sker. At gå med den uvished at man ikke ved, om man skal træne eller ikke. det er meget vanskeligt, og det er nogle unge mennesker, der er pressede af situationen. Det er der ingen tvivl om, fortæller han og fortsætter.

– Men de gør, hvad de kan for at holde sammen, og de har indtil nu udvist utrolig tålmodighed og fantastisk sammenhold, i forhold til hvor urimelig en behandling de har været udsat for igennem lang tid.

Spillerne kan selv vælge, om de i morgen også spiller for klubben.

Rasmus Graffe er holdets helt store profil. Og han er blandt de spillere, hvis fremtid er uvis. 
Rasmus Graffe er holdets helt store profil. Og han er blandt de spillere, hvis fremtid er uvis.
 Foto: Ritzau Scanpix

Selv om spillerne kan blive fristet af at komme væk fra det cirkus, der lige nu finder sted nær den københavnske sydhavn, håber Håndbold Spiller Foreningen, at man venter, til klubbens fremtid er slået helt fast.

– Vores anbefaling er ikke at gøre noget overilet. det kan ikke undgås, at der går følelser i det her. Vi har en del erfaring med det her, og vi forsøger at rådgive dem, så godt vi kan til at afvente og se tiden an. Men vi er også klar over, at alle har et bristepunkt på et tidspunkt, hvor man ikke kan holde til mere af det, siger Torben Vinther.

Vælger spillerne at komme ud af kontrakten nu, giver de afkald på deres løn.

Men hvis de venter til en potentiel konkursbegæring af klubben, kan de i det mindste se frem til en økonomisk godtgørelse. Her er dog kun tale om "et lille plaster på såret".

Kapløb mod uret

Dem, som er blevet stillet til ansvar for misligholdelsen af spillerkontrakterne, er klubbens ejerkreds og dens tidligere direktør Daniel Svensson.

Daniel Svensson er nok kendt af mange, som håndboldekspert på TV 2 samt tidligere deltager i “Vild med dans”.

I hans tid som direktør i klubben, var der ikke styr på de forsikringer, som skal dække spillerne, hvis de bliver skadet.

Klubben var pålagt forsikringer af spillerne. Men der var slet ikke styr på dem i Ajax København.

Sagen kom samtidig med, at Ajax København har været rigtig dårligt stillet økonomisk og ikke udbetalt løn til spillerne 1. september.

Derfor har Skat indgivet konkursbegæring mod klubben.

Bestyrelsesformand Henrik Ritlov fortæller dog, at man regner med at spillerne får løn på fredag, hvor der bliver udbetalt løn.

– Vi har en klar forventning om, at vi betaler løn her om fire dage, og når jeg siger det, så er det, fordi vi tror på det. Det er os selv, der putter penge ind i det. Vi kæmper for det, fortæller han.

Det víl altså utvivlsomt hjælpe på muligheden for at betale løn, hvis nogle spillere vil ud af kontrakten inden fredag.

Sponsoreret indhold