Sport14. september 2022

Efter kedelig sag: Daniel Svensson mister topjob

En forsikringsbrøler fra håndboldstjernens tidligere stilling som direktør har nu kostet ham topjobbet i Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark
Daniel Svensson
Det bliver alligevel ikke Daniel Svensson, der skal tiltræde stillingen som kommerciel direktør i de to håndboldforbund.
 Foto: Scanpix Danmark

Den tidligere professionelle håndboldspiller og "Vild med dans"-stjerne, Daniel Svensson, er havnet i en ærgerlig situation.

Torsdag skulle Svensson nemlig være tiltrådt i en ny stilling som kommerciel direktør i Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark, men tirsdag eftermiddag meddelte DIF og Team Danmark, at håndboldstjernen alligevel ikke starter i jobbet.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra de to forbund.

Årsagen til, at de to forbund har valgt at ophæve kontrakten, skyldes en kedelig sag fra Svenssons tidligere job som direktør i håndboldklubben Ajax København.

For udover at håndboldklubben har været konkurstruet, er det også kommet frem, at klubben ikke har haft nødvendige forsikringer til klubbens spillere.

– Det er en rigtig ærgerlig og beklagelig situation – både for Daniel og for os. Daniel gjorde et rigtig positivt indtryk under ansættelsesforløbet, men de verserende pressesager kan efter vores vurdering være en hindring ift. at kunne åbne døre til potentielle partnere, siger Niels Nygaard, bestyrelsesformand i DIF & Team Danmark Kommerciel.

- Det er det helt rigtige

Ligesom Niels Nygaard ærgrer den tidligere professionelle håndboldspiller sig da også over situationen. Men han mener dog, at det er det rigtige at gøre.

– Det er det helt rigtige for begge parter at trække stikket på samarbejdet. Jeg har selv været en del af idrætten gennem mange år og vil på ingen måde risikere, at den igangværende mediefokus sætter foden på bremsen på det vigtige arbejde, som foregår i DIF og Team Danmark Kommerciel.

– Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg kunne løfte rollen med at indgå partnerskaber til glæde og gavn for dansk idræt, men den negative mediedækning gør, at det er bedst at slutte her, siger Daniel Svensson.

Eftersom det nu alligevel ikke er Svensson, som skal tiltræde stillingen som kommerciel direktør, er de to forbund nu på udkig efter en ny kandidat.

Sponsoreret indhold