Sport10. august 2022

Efter fodboldballade: Syv er sigtet for vold

Alle sagerne handler om vold mod tjenestemænd

SE VIDEOEN: Fans truet med tæsk

Fodboldfans fra Brøndby lod tilsyneladende deres vrede gå ud over både modstanderholdets fans, sæder i Parken og personer i offentlig tjeneste i forbindelse med søndagens lokalopgør i København.

Københavns Politi har oprettet syv sager om vold mod tjenestemænd efter kampen mellem FC København og Brøndby IF.

Det skriver Københavns Politi onsdag i en pressemeddelelse.

Derudover er der oprettet to voldssager og en hærværkssag i relation til kampen. Politiet peger især fingeren mod udebaneholdet, når gerningsmændene til den voldelige adfærd skal findes.

- Vores samlede indtryk er, at vi blandt nogle tilhængere af Brøndby IF så en meget aggressiv adfærd, som blandt andet er gået ud over betjente, sikkerhedspersonale og tilfældige FCK-tilhængere.

- Vi har allerede sigtet en del personer i de forskellige sager, og vi fortsætter efterforskningen, så vi kan få flere stillet til regnskab for de ting, der foregik i forbindelse med kampen, siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel fra Københavns Politi i pressemeddelelsen.

I fem af de syv sager om vold mod tjenestemænd har politiet sigtet en formodet gerningsmand. I de to resterende har politiet endnu ikke identificeret de mistænkte.

Derudover er en person sigtet for hærværk begået i Parken, hvor 120 sæder på stadion blev ødelagt. Politiet forventet, at der vil blive rejst flere sigtelser for hærværket.

Politikredsen er desuden ved at efterforske flere røverilignende forhold, efter at en video er begyndt at florere på sociale medier. Her ses en gerningsmand i Brøndby-trøje true en ung mand til at tage sin FCK-trøje af og aflevere den.

I den sag har politiet efterlyst både de forurettede og vidner. Har man viden om sagen, kan man kontakte politiet på telefonnummer 114.

Også to sager om vold efter kampen er blevet registreret.

I den ene tilfælde blev to FCK-fans overfaldet af en gruppe Brøndby-fans på Svanemøllen Station. Det andet tilfælde fandt sted i et S-tog, hvor en FCK-tilhænger blev udsat for vold af en Brøndby-tilhænger, men ingen er endnu sigtet i de to sager.

Søndagens kamp i Parken endte med en 4-1-sejr til FCK.

Sponsoreret indhold