Sport3. marts 2023

Dansk fodboldspillers søn blev syg og opereret tre uger gammel: Nu taler han ud

Jakob Busks søn Carlo blev i oktober opereret for tredje gang i sit korte liv. Nu sætter han flere ord på den svære situation
Det er efterhånden snart fem år siden, at Jakob Busk har spillet en betydningsfuld kamp for Union Berlin. Alligevel forlængede han sidste sommer sin kontrakt.
Det er efterhånden snart fem år siden, at Jakob Busk har spillet en betydningsfuld kamp for Union Berlin. Alligevel forlængede han sidste sommer sin kontrakt.
 Foto: Britta Pedersen/picture-alliance

Den 7. april 2018 var sidste gang, at Jakob Busk vogtede målet for Union Berlin.

I sommer udløb kontrakten også med Union Berlin, men blot en måned efter, at han havde fået sin afsked på stadion, endte han med at skrive under på en kontraktforlængelse.

Beslutningen har undret mange, da Busk umiddelbart er langt fra spilletid i den tyske klub, men der er en meget god årsag til, at han ikke forlader Berlin så let.

I oktober hyldede holdkammeraten Sven Michel den danske målmand ved at holde en Busk-trøje op efter en scoring.

Årsagen var, at Jakob Busk privat gik gennem en svær tid, da sønnen Carlo netop var blevet opereret for tredje gang i sit ellers indtil videre korte liv.

Dengang fortalte Busk kort om situationen på Twitter, men nu har han åbnet lidt mere op om episoden.

Det gør han til bold.dk.

– Min yngste søn bliver syg. Han ender med at blive opereret tre gange. Han skulle opereres første gang, da han var tre uger gammel. Det var mens vi var på ferie, så som familie tænkte vi “hvad skal vi nu?”

Til mediet fortæller den 29-årige målmand yderligere, at klubben var yderst ivrige for at få keeperen tilbage til klubben. Og med en nyfødt baby, der er syg, var det en perfekt mulighed for ikke at rykke for meget rundt på familien.

– Det var mere trygt for os at blive, i stedet for at jeg skulle til at rive familien et helt nyt sted hen. Her kendte vi alt, og vi havde den støtte, vi havde brug for til at komme igennem det. Det er pludselig ikke så sjovt at gå og trække tiden som arbejdsløs, når man har to små børn, hvoraf den ene er meget syg, fortæller Busk til bold.dk.

Til trods for, at Jakob Busk har været i Union Berlin i mere end syv år, er det ikke blevet til mere end 57 kampe.

Blandt andet fordi, at han på nuværende tidspunkt står bag en anden dansker, Frederik Rønnow, der har imponeret særligt i denne sæson.

Jakob Busk har også udviklet sig til at være en kulturbærer i klubben og blandt fansene.

Og fortsætter de positive resultater, kommer der endnu større glæde i Berlin. Union Berlin er nemlig placeret på tredjepladsen i Bundesligaen, blot tre point bag Bayern München og Borussia Dortmund.

Sponsoreret indhold