Sport26. november 2022

Danmarks rolige general Kasper Hjulmand: Skændes aldrig

Efter 30 år sammen har Kasper Hjulmand stadig til gode at komme op at toppes med fruen
Kasper Hjulmand og Vibeke
Det er 30 år siden, at Kasper Hjulmand og Vibeke mødte hinanden. I stedet for at se Danmark vinde EM i Sverige sammen med sin familie, tog Kasper den sommer til Bornholm for at møde sine svigerforældre for første gang.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Kasper Hjulmand springer ud som skuespiller

Han er næsten aldrig hjemme, og når han er, tænker han på fodbold.

Det lyder ikke som noget godt grundlag for et ægteskab, men hjemme hos hr. og fru Hjulmand i Lillerød fungerer det nærmest upåklageligt.

– Vi er et hold. Når folk taler om, hvad jeg har været igennem, så siger jeg altid: “Hvad VI har været igennem”. Vibeke er grunden til, at det hele har kunnet lade sig gøre. Vibeke har holdt sammen på tingene. Jeg har ikke altid været nem, har 50-årige Kasper Hjulmand fortalt til Alt for damerne.

Kasper Hjulmand
Når ikke han hundser rundt med landsholdsspillerne på træningsbanerne, tager træneren rundt i Europa for at følge dem. Hjemmedage er der ikke mange af.
 Foto: Lars H. Laursen

Det besværlige fodboldliv har aldrig givet anledning til ophedede gnidninger mellem parret, der mødtes på en højskole i 1992, og som i 2000 blev gift efter at have deltaget i DR-showet “Hjælp – skal vi giftes?”

– Jeg kan huske, da vores datter kom i skole og hørte et skænderi første gang, det blev hun rimelig mærket af. Stemmer, der blev hævet, det havde hun ikke hørt før. Vi skændes ikke derhjemme, fortalte han i damebladet.

Jaget af kvinder

Landstrænerjobbet har ellers givet nye udfordringer for familien Hjulmand. For pludselig skal den sindige midtjyske fodboldguru forholde sig til ellevilde kvindfolk på gader og stræder.

Siden Hjulmand overtog landsholdet i 2020, har Danmark vundet 22 ud af 33 kampe og scoret 71 mål.
Siden Hjulmand overtog landsholdet i 2020, har Danmark vundet 22 ud af 33 kampe og scoret 71 mål.
 Foto: Mikael Rieck

Efter EM tog Kasper på restaurant med fruen og datteren Liva, der dengang var 13 år, men kunne ikke være i fred.

– Der var der nogle kvinder, der begyndte at sidde og råbe til mig. Hvorefter Liva sagde til mig: “Det kan man da ikke, far, du er her jo sammen med mor!” Så der har været nogle af de situationer, har Hjulmand fortalt.

Kasper Hjulmand
Hjulmand var en ganske habil fodboldspiller, der var en del af B93’s superligatrup i 90’erne. Men en knæskade stoppede karrieren, før den var kommet rigtig i gang.
 Foto: Lars H. Laursen

Sponsoreret indhold