Sport22. april 2024

B.93-direktør slår fast: - Det er absurd

Det er mærkeligt, at vi i 2024 stadig hylder fodboldspillere for at forlade familien efter en fødsel. Det vil fodboldklubben B.93 gøre op med
B.93's Nicolaj Thomsen (th) har været åben om, at han ikke vil være tiden med sin lille søn foruden. Derfor går han snart på barsel. 
B.93's Nicolaj Thomsen (th) har været åben om, at han ikke vil være tiden med sin lille søn foruden. Derfor går han snart på barsel.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Deler babylykke: Nicolaj Thomsen er blevet far

I januar blev den tidligere FCK-stjerne Nicolaj Thomsen far for første gang.

Og når han til maj går på ni ugers barsel, skriver han sig ind som én af de få mandlige fodboldspillere i historien, der har valgt at gøre det. Han gør det tilmed med sin arbejdsgiver B.93s fulde opbakning.

- Når vi spiller fodbold, så gør vi alt for at vinde, alt! Vi er enormt ambitiøse også sportsligt. Men der er altså også andre aspekter af livet, der er vigtigere, det fortæller direktør i B. 93 Patrick Hyldgård i SE og HØRs sportspodcast 'Af Banen'.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-19/tititt.PNG
32-årige Patrick Hyldgård har været direktør i B.93 siden januar 2022. For ham, vægter de menneskelige værdier mindst lige så højt, som de sportslige.
 Foto: Elena Hybel Colding

Diskussionen omkring mandlige fodboldspillere og barsel er ikke noget som, indtil for ganske nyligt, har fyldt noget i fodbolddebatten. Men i københavnerklubben gør man alligevel tingene på sin helt egen måde:

- Muligheden er der, men med presset i en fodboldklub, for at vinde hver weekend, og stille med de bedste spillere - er det så acceptabelt? (at tage barsel, red.). Det ser Patrick gerne, at det er. Ligesom han undrer sig over, at spillerne hyldes for at forlade familien i et af livets største øjeblikke:

- Det trigger mig, når jeg læser i 2024, at internationale superstjerner, der er blevet far om morgenen... de bliver hyldet for at ryge direkte på et privatfly og brænde banen af om aftenen. Det lyder i hvert fald absurd i vores ører, fortæller Patrick Hyldgård.

Familien kommer først

På trods af, at spillerne har opbakningen fra klubben, så føler de fleste et kæmpe ansvar over for fans og holdkammerater. Svigter man dem, hvis man vælger familien over holdet?

Derfor er det også alfa og omega, fortæller Patrick, at man i klubben har skabt en miljø, hvor spillerne føler sig trygge i deres beslutning:

- Vi fortæller dem, at du er stadig en god holdkammerat. Det er svært for spillerne. De føler måske, at de svigter holdkammeraterne eller en trænerstab. Så vi har selvfølgelig taget snakken med trænerstaben, og alle bakker bare op altid, siger han.

Patrick understreger også, at man i B.93 koncentrerer sig om sine egne værdier og ikke peger fingre af andre klubber. Der er unægtelig forskel på at spille i 1. division og Champions League.

Men man håber alligevel på, at man kan være et forbillede for andre:

- Vi skal ikke gøre os til herrer over, hvad andre gør. Men vi håber, at det kan skabe nogle ringe i vandet, hvilket det også har gjort. For nu er vi begyndt at snakke om det.

- Der er forskel på at have ret (til barsel, red.), og vi så står at propper en barsel ned over hovedet på spillerne. Det gør vi ikke. Men spiller du i B.93, og har du en familieforøgelse på vej, så synes vi, at familie er det vigtigste i hele verden, understreger han.

Du kan lytte til hele afsnittet med Patrick Hyldgård via dette link.

Sponsoreret indhold