Sport16. august 2023

Anthon Charmig om nyt Astana-kapitel: – Jeg glæder mig

Anthon Charmig skifter fra årskiftet til WorldTour-holdet Astana, og det er et skifte, som den 25-årige dansker ser frem til
Anthon Charmig kan smile over en ny kontrakt på det allerhøjeste niveau i cykelsporten.
Anthon Charmig kan smile over en ny kontrakt på det allerhøjeste niveau i cykelsporten.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Når 2023 bliver til 2024 træder den 25-årige cykelrytter Anthon Charmig et skridt op i sin karriere.

Han skifter det norske cykelhold med dansk islæt Uno-X ud med WorldTour-holdet Astana, hvor han skal prøve sig selv af på cykelsportens allerhøjeste hylde.

Og det er noget, som den 25-årige dansker, der debuterede med Uno-X i Tour de France tidligere på sommeren, ser frem mod.

– Det bliver fedt, og det bliver spændende næste år, fortæller en storsmilende Anthon Charmig til SE og HØR efter 1. etape af PostNord Danmark Rundt, der tirsdag blev skudt i gang i Aalborg.

– Jeg glæder mig til at tage det næste skridt. Det bliver en ny udfordring i min cykelkarriere, fortsætter Anthon Charmig.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-16/20230815-wen-postnord-danmark-rundt-134.jpg
Anthon Charmig og resten af Uno-X-holdet skal forsøge at forsvare førertrøjen i PostNord Danmark Rundt på 2. etape.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Ikke nok med at den 25-årige aarhusianer kan juble over den nye kontrakt, så kunne han og resten af Uno-X også glæde sig over, at Søren Wærenskjold tog sejren på 1. etape af Danmark Rundt.

Og det var noget der skulle fejres. Det fortalte Anthon Charmig efter etapen.

Anthon Charmig har kørt for det Uno-X siden 2021, hvor han første kørte en sæson på udviklingsholdet. Han kom fra det danske kontinentalhold Team ColoQuick.

Han og resten af Danmark Rundt-feltet skal onsdag ud på 2. etape, hvor Uno-X skal forsøge at forsvare førertrøjen, fra Kjellerup til Silkeborg.

Sponsoreret indhold