Sport9. juli 2023

Aneke Rune indrømmer: Kæderøg af nervøsitet

Da Holger Runes mor lørdag gik midt i hans kamp, måtte hun ud og dulme nerverne, fortæller hun
I røg og damp for sønnike.
I røg og damp for sønnike.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Der er sikkert mange rygere, som kan nikke genkendende til, at et skud nikotin kan være med til at tage toppen af den værste stress.

Det gælder også Aneke Rune. De sidste to timer af lørdagens nervepirrende tenniskamp, ​​gik hun nemlig rundt i Wimbledons gader og sugede sig igennem en pakke cigaretter.

- Jeg gik op og ned ad gaden og røg cigaretter. Jeg var ved at blive overtroisk, fordi hver gang jeg tændte en cigaret, vandt han et spil. Min mund var så tør!, fortæller hun til Mail Sport.

Danskeren smed sig i græsset i en blanding af udmattelse, forløsning og glæde efter maratonkampen.
Danskeren smed sig i græsset i en blanding af udmattelse, forløsning og glæde efter maratonkampen.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Aneke Rune og træner Lars Christensen måtte forlade Wimbledons bane 3 i slutningen af ​​tredje sæt, hvor sønikke var bagud med 2-1 til spanske Alejandro Davidovich Fokina. De vendte først tilbage, da de hørte det enorme brøl, der brød ud, da Rune besejrede Fokina i en gyser af en matchtiebreak.

Ikke første gang, de har forladt en kamp

Mor Aneke har før fået besked om at forlade boksen, eller er gået selv. Forklaringen i denne omgang er ifølge Aneke, at Holger var nødt til at klare sig selv:

- Han søgte os meget. Han kiggede op hele tiden, og du ved, vi er ikke dem, der spiller kampen. Det er naturligt at søge hjælp, når tingene er svære, men problemet er, at ingen kan hjælpe ham.

Efter en diskussion mellem mor og træner, blev beslutningen truffet om at forlade kampen.

- Han havde brug for at fokusere igen og spille spillet. Da jeg gik, så jeg, at han vandt sættet, men jeg tænkte, ved du hvad, jeg tror, ​​jeg bliver ude, siger hun.

Selvom man naturligvis ikke skal opfordre nogen til at ryge, så kan det være, at mor Aneke skal holde cigaretterne inden for behørig afstand mandag, hvor Holger Rune møder Grigor Dimitrov i fjerde runde. Det står klart, efter den 32-årige bulgarer søndag slog amerikanske Frances Tiafoe i tre sæt.

Sponsoreret indhold